Era quad-core a inceput, ce face Apple?

A5X si A6 sunt noile chip-uri procesor ale Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch

  La Mobile World Congress 2012 au fost prezentate foarte multe terminale mobile cu procesoare quad-core, majoritatea dintre ele folosind chip-ul Nvidia Tegra 3. Anul trecut acelasi lucru s-a intamplat insa atunci era vorba despre procesoare dual-core si platforma Nvidia Tegra 2. Majoritatea producatorilor de terminale mobile par a se fi “lipit” de Nvidia care vinde chip-urile sale in zeci de milioane de exemplare si stabileste noi standarde in industrie. Anul trecut standardul a fost dual-core, anul acesta standardul este cu siguranta quad-core si niciun producator de terminale Android, care se respecta, nu va lansa un terminal mobil high-end fara un asemenea procesor.

  Stim ce face restul lumii, dar oare ce face Apple? Ei bine compania se joaca atat cu procesoare dual-core cat si cu procesoare quad-core pentru iPad 3 si iPhone 5 insa in momentul de fata nimeni nu spune sigur ce procesoare vor avea noile terminale. Anul trecut Apple a mers in baza trendului pornit in industrie si a inclus procesoare dual-core in iPad 2 si iPhone 4S iar decizia a fost una extrem de buna, dar oare anul acesta va face acelasi lucru? Indiferent ce decizie va lua Apple, daca va reusi sa produca procesoare mai performante decat cele din terminalele mobile quad-core actuale atunci iPad 3 si iPhone 5 vor avea cu siguranta succes.

  Indiferent ca vor fi dual-core sau quad-core, important este ca ele sa aiba performante mai bune  atat in testele sintetice cat si in viata reala pentru ca Apple vinde produse hign-end, scumpe, care nu trebuie doar sa arate bine ci sa si ofere performante pe masura. In concluzie, nu cred ca va conta prea mult daca A5X sau A6 va ajunge in iPad 3 si iPhone 5 atat timp cat ele ofera ce trebuie.