NTT Docomo prezinta la Mobile World Congress 2012 bateria care se incarca in 10 minute(video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JK5sGmN9e4Q[/youtube]

  Anul trecut v-am spus ca operatorul de telefonie mobila japonez NTT Docomo lucreaza la dezvoltarea unei baterii capabile sa se incarce complet in doar 10 minute. Din luna octombrie si pana acum operatorul si-a imbunatatit tehnologia si la Mobile World Congress 2012 a prezentat “bateria minune” care intr-un singur minut incarca un telefon indeajuns de mult pentru a putea fi utilizat pentru cateva ore. Bateria japonezilor este facuta folosind litiu titaniu oxid si este capabila sa suporte un curent de 5 – 6 amperi fata de doar 0.5 amperi cat suporta acum un terminal iPhone.

  Inventia japonezilor este extrem de interesanta si extrem de utila insa problema este ca materialele utilizate de ei nu sunt chiar atat de ieftine. Deocamdata operatorul nu a anuntat daca va lansa in viitorul apropiat un smartphone cu o asemenea baterie in el insa eu cred ca licentierea tehnologiei i-ar aduce un castig mult mai mare pe termen lung.

3 COMENTARII

  1. “Bateria japonezilor este facuta folosind litiu titaniu oxid si este capabila sa suporte un curent de 5 – 6 miliamperi fata de doar 0.5 cat suporta acum un terminal iPhone.”

    Amperi, nu miliamperi… 0.5A = 500mA. 5-6A curent de incarcare este intr-adevar o realizare.

  2. Asta e chiar utila. Mi s-a intamplat de cateva ori sa am tel aproape descarcat si sa fiu nevoit sa plec de acasa imediat. Daca in 2-3 min ai putea sa-l incarci undeva in jur de 40% ar fi mai mult decat suficient. Super!