Apple lucreaza la o metoda de a rezolva problema de securitate a pozelor si filmelor din iOS

  Aseara v-am spus ca aplicatiile din iOS care cer permisiunea de a accesa informatiile privind locatiile voastre pot accesa si libraria foto a terminalului vostru. In realitate nici macar nu este nevoie de permisiunea utilizatorului pentru a accesa acea librarie foto, dezvoltatorii de aplicatii avand acces la API-uri care le permit sa acceseze tot fara a cere permisiunile pentru locatii. Apple stie despre problema si surse din interiorul companiei sustin ca este vorba despre un bug de securitate pe care compania intentioneaza sa il repare intr-o noua versiune a iOS.

According to the people we talked to, Apple has been made aware of the issue and is likely planning a fix with an upcoming release of iOS. Those sources also confirmed that the ability to send your photos and videos to a third-party is an error, not an intended feature. If we had to guess, the fix will likely come alongside a patch for Apple’s other recent security issue — the ability for apps to upload your address book information without warning.

  Aceasta nu este singura problema pe care Apple trebuie sa o rezolve intr-o noua versiune a iOS pentru ca acum cateva saptamani compania a promis ca va rezolva problemele care permiteau dezvoltatorilor sa acceseze agenda de contacte si procurorul general al Californiei a convins compania sa semneze un acord prin care se obliga sa rezolve problemele. iOS 5.1 va aduce foarte multe noutati in ceea ce priveste securitatea si permisiunile de a accesa diverse locatii din iOS, acum ramane sa vedem cum va gandi Apple totul.