iTweak – magazinul de aplicatii si tweak-uri care va functiona cu Safari si un calculator

  iTweak este un nou magazin de tweak-uri si aplicatii despre care am vorbit zilele trecute si care va fi disponibil in viitorul apropiat pentru utilizatori. iTweak ne va permite sa instalam aplicatii si tweak-uri direct din Safari, eliminand necesitatea de a mai utiliza Cydia. Practic iTweak se vrea a fi un competitor al Cydia insa deocamdata este doar o idee aflata in plin proces de dezvoltare. Se pare ca iTweak functioneaza cu ajutorul unui plugin care de indata ce este accesat permite oricarui utilizator de iDevice-uri sa instaleze tweak-uri si aplicatii intr-un maniera asemanatoare cu cea oferita de Cydia. Partea buna la iTweak este ca totul se face prin browserul Safari si nu va mai fi nevoie de inchiderea/redeschiderea aplicatiei insa partea proasta este ca in viitor Apple poate bloca utilizarea plugin-ului.

iTweak is a cool new Cydia alternative, which runs off in the Safari browser. It’s fast, sleek, and still as powerful as Cydia. When users hear about something that’s installed through the browser (even though we use a light plugin), issues of malware and security are some of the first things that pop into their minds. To be safe, we’re rebuilding both the plugin, and the major parts of the main site. In the jailbreak scene, Cydia’s reign has been dominant for a couple of years. Competitors have come, and gone, and all have failed because they’ve kept their ideas inside the typical box. Users would shift to iTweak after seeing the speed, stability, and friendly environment. Cydia can be very confusing and frustrating for the typical jailbreak user who doesn’t know everything about iOS, but JB’s for a cool theme or tweak their friend shows them. iTweak is introduced as a friendlier way to tweak, and this, and all the goodies (our PC/Mac clients, developer portal, etc), plus it being web-based, sets it apart from all the rest.

  Spre deosebire de Cydia, care poate fi accesata numai de pe iDevice-uri, iTweak va avea si programe pentru Windows/Mac care vor permite, probabil, utilizatorilor sa cumpere tweak-uri si aplicatii si sa le instaleze pe propriile terminale. Dezvoltatorii iTweak nu au explicat prea multe in legatura cu ele dar cred ca procesul de instalare/dezinstalare a pachetelor va fi mult simplificat. Desi iTweak pare a fi, in mare o idee buna, problema este ca utilizatorii vor trebui sa acceseze singuri acest magazin deoarece dupa jailbreak Cydia va fi singura aplicatie de acest gen disponibila. Practic acesta este si marele avantaj al aplicatiei Cydia, legatura stransa cu dezvoltatorii solutiilor de jailbreak si necesitatea de a fi utilizata pentru a instala orice pachete terte in terminalele noastre.

  Alte magazine de aplicatii si tweak-uri au avut succes in trecut, iTweak ar putea sa urmeze aceeasi cale insa pentru a ajunge acolo este nevoie de cooperarea producatorilor solutiilor de jailbreak.