Steve Wozniak considera ca Apple ar putea fi prima companie cu actiuni care ar valora 1000$

  Acum doua zile Apple a trimis catre jurnalistii din intreaga lume invitatii la evenimentul pentru prezentarea iPad 3, eveniment care va avea loc pe data de 7 martie. In invitatie Apple a dezvaluit ca noua tableta ar urma sa aiba un Retina Display si ca aceasta ar urma sa vina fara un buton Home fizic. Vestile au propulsat valoarea companiei la peste 500 de miliarde de dolari si in momentul de fata o singura actiune a Apple costa 542$ pe bursa americana. Intrebat de cei de la CNBC daca o actiune a companiei Apple ar putea valora vreodata 1000$, Steve Wozniak(co-fondatorul Apple) a declarat ca este increzator in posibilitatea infaptuirii acestui lucru in principal din cauza modului in care este construita Apple.

You know, people talk about $1,000 stock price… you know, at first you want to doubt it but I actually believe that and I don’t really follow stock markets. Apple is on such a winning course because it’s encapsulated all of its different big products that I mentioned, they all work together so well that you are in a course that if you buy a product from another company it doesn’t really do as much as one from Apple does. So Apple has a large room for growth. Apple has that much growth left because we’re talking  something like Apple TV that works with all these other great, great companies and products all in the same sphere. It’s not like a side project ‘we’re going to start a TV company’. No, we’re going to start TV within the whole Apple world. Assuming that we are going to, I don’t know

  Wozniak vede Apple ca o suma a mai multor companii: iTunes, diviziile de Mac/iPhone/iPad/iPod-uri, etc, si considera ca acest model de business ofera companiei Apple foarte mult potential de crestere. El crede ca Apple va lansa un televizor in viitorul apropiat si il va integra in ecosistemul sau iar asta o va ajuta sa creasca pe bursele americane. Steve Wozniak vede succesul companiei Apple ca pe o reusita a lui Steve Jobs care a gandit acest ecosistem in care regasim toate produsele companiei, ecosistem care produce peste 100 de miliarde de dolari anual si a transforma Apple intr-una dintre cele mai populare companii de pe glob.

  Apple este cea de-a sasea companie din istorie care a reusit sa depaseasca bariera de 500 de miliarde de dolari in ceea ce priveste valoarea capitalizarii bursiere.

4 COMENTARII

  1. Am si eu o întrebare, poate puțin idioata.

    Ce înseamnă ca o singura acțiune Apple valorează 542$? Influenteaza bursa sau cum se zice prețul iDevice-urilor?

  2. Sa vedeti cum trec actiunile de 600 de dolari dupa lansarea ipad 3. Pt cine are bani (multi), acum e un moment excelent sa cumpere masiv actiuni Apple.

  3. Cipwhite moment bun era acum cativa ani cand era vreo 130 sau ceva de genu 🙂
    Eu mi-am blocat prin 2008 sau 2009 niste bani si nu am facut decat sa vand cu acelasi pret dupa 1 an, daca asteptam aveam de 4 ori banii acum… Nu regret pt ca intre timp aparusera alte stock-uri cu care mi-am facut o suma buna…
    Poate ca nu este rau sa cumperi acum dar abia speri la un 10-30%, nu sa-ti dublezi/triplezi banutii…
    Multa bafta!