Un an fara un bootrom exploit si fara siguranta unui jailbreak pentru viitor

iPad 2

  Maine se implineste 1 an de cand tableta iPad 2 a fost prezentata pentru prima oara lumii intregi de catre Steve Jobs in cadrul unei conferinte Apple. Produsul a fost pus in vanzare pe data de 9 martie si abia cateva luni mai tarziu avea sa apara o solutie de jailbreak pentru el. Jailbreakme.com 3.0 a fost prima solutie de jailbreak pentru iPad 2 insa din pacate era o solutie userland care trebuia rulata pe o tableta activata. In luna ianuarie a anului 2012, la peste 6 luni distanta, avea sa fie lansata solutia de jailbreak numita Absinthe insa nici aceasta nu functioneaza decat pe tablete deja activate.

  Un an a trecut si nimeni nu a reusit sa descopere un bootrom exploit functional pentru tableta iPad 2 sau iPhone 4S si in lipsa sa in viitor nu vom putea face macar tethered jailbreak intr-o maniera asemanatoare cu cea oferita de redsn0w pentru orice iDevice lansat inainte de iPad 2. Din pacate pe viitor ne putem astepta ca solutiile de jailbreak sa fie asemanatoare cu cele lansate anul acesta, adica sa nu mai existe bootrom exploit-uri care ne-ar da posibilitatea de a face jailbreak fara probleme pe orice versiune a iOS. Dev Team si Chronic Dev Team nu mai sunt la fel de puternice si motivate precum in anii trecuti asa ca din punctul meu de vedere iPad 3 nu va fi jailbroken pana pe la inceputul verii.

6 COMENTARII

  1. bine ar fi sa zici ca pana la inceputul verii; dar eu cred ca avem mult mai mult de asteptat. Abia astept sa apara ipad 3 si, normal, il voi avea

  2. Ei vezi, de aia mi-am luat eu iPad2 acum 2 saptamani. Se va amortiza bine de tot pana o sa apara solutia de jailbreak pt. iPad3. Nu-mi propun sa trec la 3 fara jailbreak.