iOS 5.1 are probleme cu afisarea corecta a statusului bateriei?

  Daca va bucurati ca noul vostru iDevice are o autonomie foarte buna cu noul iOS 5.1, s-ar putea sa aveti parte de o surpriza foarte neplacuta in curand. Pe un blog japonez cineva sustine ca iOS 5.1 ar raporta gresit statusul bateriei si pentru a demonstra acest lucru un mic test a fost facut. Un iPhone a fost lasat timp de 3 ore cu ecranul aprins dar nicio modificare in ceea ce priveste statusul bateriei nu a aparut. Posesorul sau a deschis un clip video si dupa o ora de vizionare a observat ca statusul bateriei a scazut cu doar 7%. Dupa alte cateva minute se pare ca din procentajul bateriei ar mai fi disparut inca 43% intr-o secunda desi iOS-ul nu a afisat treptele intermediare pana la valoarea finala.

A blogger on No Second Life, Takeshi Tachibana, did an experiment that found that he could leave his iPhone on for three hours with the new update (only lit up, no applications) and the battery stayed at 100%.  Watching a video I had saved on mine we watched a video from 1:15pm to 2:43pm without stopping.  When we started the battery meter read 100% but when we finished we were shocked to see that it only dipped to 93%.  Never before had any portable device managed such power saving prowess. Faster than we could blink, the battery gauge had dropped to 50%. It’s a disturbing sight to see under any circumstances but going from the highest of highs to the lowest of lows like that is simply gut-wrenching.

  Ceea ce prezinta ei acum nu este nou, vechile versiuni ale iOS aveau probleme asemanatoare insa de aceasta data totul ar putea genera neplaceri pentru utilizatori. Voi puteti confirma problema pe iDevice-urile voastre?

44 COMENTARII

  1. Aseara cu cateva secunde inainte sa-l scot de la incarcat ca ma culcam arata 98% si cam dupa maxim 10 secunde l-am scos de la incarcat si arata 100% si mi s-a parut putin ciudat pentru ca dupa cum stiti ultimele procentaje se incarca cel mai greu, aia 2% se incarcau in 10-15 minute normal…

  2. La mine nu a aparut, si am telefonul incarcat de dimineata de la ora 8 si acum am 43 % utilizare mai mult decat normala, fb, e-mail, notificari, explorare pe net, si ceva youtube, oricum pana acum ( adica cand aveam ios 5.0.1) la ora asta era deja la incarcat. Sunt simple speculatii si denigrari la adresa apple, asta este parerea mea.

  3. Salut,si mie mi a facut figuri,mi am lasat ipad neatins la 100% vreo 5 minute dupa am inceput sa l butonez si nu a scazut de loc iar dupa ce l am oprit si repornit imi afisa 98%.Ceva se intampla.

  4. La mine nu a aparut, si am telefonul incarcat de dimineata de la ora 8 si acum am 43 % utilizare mai mult decat normala, fb, e-mail, notificari, explorare pe net, si ceva youtube, 60-70 min. vorbite,oricum pana acum ( adica cand aveam ios 5.0.1) la ora asta era deja la incarcat de vreo 30 de minute

  5. De acum 2 zile am trecut pe 5.1 Si pot confirma ca telefonul meu nu a avut o “cadere” brusca a bateriei, din contra pe mine ma tinea cam 1 zi bateria, email,games,tetring,apeluri,uz moderat,iar acum dupa 5.1 pot spune ca autonomia bateriei cat Si audio s-au imbunatatit(cam un plus de 2-3h) banuiesc ca poate fi iarasi un soi de “doar unele dintre iPhone sufera de…”

  6. cu iOS 5.1 bateria se consuma mult mai repede pe iPhone 4. nu afiseaza corect. cei care spun ca bateria tine mai mult sa dea un restart la tel si sa aibă răbdare … cam 10% pe ora… dupa restart prob ca va afisa corect

  7. Mai adaug ca am semnal mai bun, de un an si, de cand am i4, in camera la mine nu mi-a atins niciodata 4 liniute, acum de 2 zile, are momente bune cand sta pe 4 linii 🙂

  8. Și eu am avut o pățanie ieri cu iOS 5.1 pe 4s. Deși am folosit teleonul la apeluri(cam 20 min), am dat vreo 5 mesaje, am folosit cam 15 minute wireless abia după vreo oră jumate a scăzut bateria la 99%. În plus, iconița de la GPS rămâne încă vreo 5 secunde după ce închid aplicația care a utilizat localizarea și îmi apare chiar și la aplicații care le-am scos din Location Services(de exemplu camera).

  9. Pana acum,domne nu ma tine bateria se duce repede acum dupa update tine mai mult,,, cine sa va mai inteleaga fratilor, pe mine unu cu 5.0.1 ma tinea in jur de 2 zile fara 3g non-stop doar cand am nevoie de el si vb decent. Daca vb de navigatie si jocuri mai mult de jumate de zi …… Eram fericit! Cu 5.1 nu am onservat nimic special inafara de camera din lockscreen. Update degeaba!

  10. eu am asa o problema : la versiuna 4.2.1 aveam toate liniutele de semnal … am facut restore la 5.0.1 si am doar o liniuta de semnal … am schimbat si alt sim si tot asa ramine , iphone 4 gevey ultra
    am facut de mai multe ori restore si nimik , tot asa ,
    imi poate spune cineva ce poate sa fie asta?

  11. Cu siguranta nu afiseaza bine. Mie de multe ori cand ajunge la 8% se inchide deja asa ca la 10% ar trebui sa il bag la incarcat ca sa fiu sigur ca nu se inchide

  12. La iPhone-ul meu nu am observat nici un bug in legătura cu bateria, nici nu am urmărit sa vad dacă afiseaza corect. Am remarcat doar ca de fiecare data când îl deschid sau nu folosesc internet pt nicio aplicație, îmi apare conectat la 3G, si mai apoi după 2-3 sec îmi apare conectat la wireless. In condițiile in care eu țin pornită absolut orice funcție pe el.(net 3G, wireless, push-up, localizare, orice nu dezactivez nimic)….

  13. Eu am scos telul de la incarcat la ora 10 de dimi, si acum mai am 77%, si azi chiar am vorbit destul de mult la el, plus mesaje, plus mail-uri. insa ieri mi-a facut o mica surpriza, posibil sa trebuiasca sa se obisnuiasca telul cu softu, nu stiu ce sa zic 😕 oricum, azi a fost ok.

  14. A fost primul pucru pe care l-am observat la 5.1. iPhone 4 dupa 10 minute de wifi dupa ce l-am scos de la incarcat arata 96% . L-am lasat in pace si dupa 15 min de stand by a sarit la 99%. Sper sa nu fie ceva grav care sa ceara un 5.1.1.

  15. Si eu am uitat telefonul dupa ce l-am scos de la incarcat cu ecranul deschis pentru a incarca in cydia niste tweakuri vreo 20-25 de min si cand m-am uitat avea 100%.

  16. Si mie mi-a facut probleme. A stat la 100% foarte mult timp cu toate ca il foloseam iar dupa a inceput sa scada brusc cand nu faceam nimic la telefon.iPhone 4.

  17. L-am incarcat ieri dimineata la 10 , folosit 3 min ( 1 apel), azi , dupa 20 de ore bateria este la 50% !?!? . Pe 5.0.1 nu am avut probleme . E 4S, are activat doar Wifi si localizarea

  18. Aseara m-am culcat pe la 12:30 cu 25% baterie iar acum are 18% lucru care nu se intampla cu 5.0.1 mai mult de 2% nu scadea.
    PS: As mai pitea reveni la 5.0.1 inapoi ????

  19. Nu am nici SHSH-urile si nici 4S 😀 Ai idee de unde pot lua SHSH-urile……?? Chiar as vrea sa trec inapoi la 5.0.1 caci e praf rau 5.1 asta, mai nou a inceput sa secsi blocheze (fara jb) Multumesc!

  20. La 4.3.3 bateria imi tinea de ma plictiseam,in ziua cand am instalat 5.0.1 a inceput chinul,se descarca f. repede,e oscilant,apare ca mai are 30% ,si daca il lasi 5 minute sare la 60%.Notificarile “low battery” apar foarte repede,desi am grija de baterie cu battery doctor,luminozitatea e la minim,notificari off,gps si 3g nu am (iTouch 4).Cu 5.1 aceeasi poveste.Iau in calcul sa cumpar o baterie noua.Stiti de unde se pot cumpara baterii originale?

  21. Eu am patit pe i4 sa creasca brusc cu 15% dar o singura data, am pus pe seama utilizarii intensive ai unei pauze scurte. 5.0.1
    Poate ca asta a fost solutia apple la consumul bateriei, sa nu arate mereu adevarata valoare ramasa, nu m-am mira..

  22. Niciodata nu arata valoarea adevarata. Daca aveti battery doctor difera mereu valoarea bateriei cu vreo 4-5% fata dc iti arata ideviceu. Asta p 5.0.1 daca mai aveti dubii cu 5.1 de nu vrea sa scada bateria dati drumu la battery doctor si vedeti ce zice

  23. eu ieri am patit asa,am surprins momentul cind din 98 s-a transformat in 89 si asta pe 5.0.1….acuma sint curios ca am instalat pe celalalt,al sotiei,5.1 cum se prezinta…

  24. Revin la ceea ce am zis acum cateva zile. Am descoperit si eu bug-urile la baterie…..acum 10 min imi arata ca mai am 51 % si dupa cele 10 min mai aveam 32%….sper sa le rezolve repede….

  25. Salut! am si eu o problema! Nu-mi mai afiseaza procentajul la baterie dupa un restart .
    Ce as putea face in cazul asta ? Va rog sa-mi raspundeti . Multumesc!

  26. Vedeti ca sunt 2 versiuni de 5.0.1. Cu a doua am avut si eu probleme cu bateria si am reinstalat-o pe prima.
    Apropo, stie careva pana cand se mai poate reinstala 5.0.1?

  27. am o problema cu ipod tuch de 30gb cand il conectez la pc sta vre o 5 min si dupaia imi zice ca nu mai are baterie si se stinge ipodu