Noua tableta iPad ar avea un procesor de 1.2 GHz conform iFixIt

  Cei de la iFixIt au cumparat noua tableta iPad dintr-un magazin din Australia si au inceput sa o desfaca iar aici v-am prezentat toate noutatile descoperite de ei. Un amanunt foarte interesant pe care ei abia l-au publicat denota faptul ca procesorul dual-core A5X al noii tablete iPad ar avea in fapt 1.2 GHz si nu 1 GHZ, asa cum s-a crezut initial. Cei de la iFixIt nu specifica modalitatea prin care ar fi dedus ca noul procesor ar fi tactat la viteza de 1.2 GHz si informatia este contradictorie cu cea oferita de primele soft-uri de benchmark insa exista sansa ca acele programe sa fi citit gresit viteza procesorului.

There isn’t much difference between the old and new version of the A5: an “x” in the name and an extra 0.2 GHz clock speed.

  Desigur ca Apple a omis sa anunte ce viteza are noul sau procesor deci ramane sa vedem daca alti testeri vor ajunge la aceeasi concluzie.

17 COMENTARII

  1. Daca are procesor de 1,2 Ghz, atunci dupa rezultatele testelor sintetice prezentate, procesorul ala e varza. Rezultatele sunt foarte slabe.

  2. Ei sustin ca are 1GHz :

    “Like the A5, the A5X system features a 1 GHz dual-core CPU. The upgrade that earns it an ‘X’ is the new GPU, which Apple claims outperforms even Nvidia’s Tegra 3 processor.”

  3. Parerea mea este urmatoarea:CPU A5 are 1 GHZ dar este setat la 800 de MHz ,iar procesorul A5 X este lasat sa functioneze la valoarea maxima.De aici apare diferenta de 0.2 Ghz.

  4. Scriu tocmai de pe un iPad 3rd generation .

    Ecranul retina este superb , se misca forte bine.
    Salutari de la Apple Store IFC , Central District , Hong Kong

  5. Pretul aici e 3888 dollars honk kong : 390 euro pentru 16gb wifi.
    4688 pt 32 si 5488 pt 64 gb

    Deci : 390-470-550 euro .

    Nu sunt aici preturile la cea cu 4g . Ciudat pentru ca exists 4G in HK .

  6. Nu sunt bisnitari:nu se vinde in magazin, trebuie sa faci rezervare pe internet , sa iti dai numele si seria de pasaport sau buletin , si bisnitarii nu se baga. Era destul de calm .

  7. Ma ce conteaza atat de mult frecventa procesorului? Atat timp cat se misca fluent fara sacadari si mai stiu eu ce este perfect, nu mai comparati cu celelalte device-uri de pe piata care au un hardware mai potent dar mai prost , rulezi 2-3 programe 1 widget pe android si gata se misca in frameuri.. repet la idevice-uri nu conteaza atat de mult hardware-ul atat timp cat sunt facute sa se miste perfect

  8. Alex, sa stii ca totusi este o problema destul de mare…procesorul…eu am iPad2 iOS 5.0.1 si cu cat instalez mai multe tweak-uri si incarc hard-ul mai mult, incepe sa franeze si el. Asa ca e treaba foarte serioasa…

  9. @liviu74 daca tii softul original pe el mai ai vre-o problema? vezi ca e un tweak care iti overclockeaza procesorul :))
    Sunt si ele calculate man in functie de iOS, tocmai din cauza asta apple ramane in top ca performanta si fluiditate fata de androizi si alte sisteme de operare, exact ca si consolele de jocuri, indiferent de joc ruleaza fluid pt ca sunt construite unele pentru altele, tu ai stricat acest echilibru si acum te plangi… si din pacate nu esti singurul, si eu ma plang ca mi-a scazut semnalul si bateria la telefon, dar imi place bumperul de aluminiu si spate de carbon, voice notifications, intelliscreenx, etc…
    Action… reaction