Tabel comparativ: Preturile pentru iPad 3 in Romania si in Europa

iPad Romania 23 martie

  In aceasta seara toate magazinele care vand oficial tableta iPad au anuntat preturile si data la care produsul va fi disponibil in magazine. In acest articol aveti preturile oficiale si locatiile in care gasiti tableta iPad incepand de astazi iar acum voi incerca sa fac o comparatie intre preturile iPad 3 din Romania si cele din Europa. Pentru comparatie am folosit preturile oficiale din Franta, Germania, Italia, Spania, Olanda si Belgia, magazinele Apple de acolo listand exact aceleasi preturi pentru tableta iPad. Pentru conversia euro – RON am folosit un curs mediu de 4.4200 RON la achizitionarea euro, curs pe care il afiseaza majoritatea bancilor importante.

[table id=9 /]

  Observati din tabel ca avem pentru prima oara preturi corecte pentru noua tableta iPad si diferenta dintre pretul de aici si cel din strainatate este data de: cursul valutar, TVA-ul din Romania care in medie este cu 5% mai mare si taxele suplimentare platite la importarea produselor in Romania. Sincer sa fiu acum chiar nu exista motive pentru a cumpara tableta din strainatate deoarece diferenta este minima si nu reprezinta un motiv suficient de bun pentru a face o calatorie in vreuna dintre tarile mentionat anterior pentru a cumpara o tableta iPad.

  Daca totusi aveti rude in Elvetia atunci veti putea achizitiona tableta cu vreo 50€ mai ieftin, acolo fiind cele mai mici preturi ale iPad 3 din intreaga Europa.

  In Romania puteti cumpara noua tableta iPad de la unul dintre magazinele de mai jos, toate avand aceleasi preturi :

  • iStyle – toate magazinele fizice din Bucuresti si Cluj si in magazinul online;
  • Noumax – magazin online si showroom-ul din Bucuresti;
  • eMAG – toate showroom-urile din tara si in magazinul online;
  • Altex – in magazinul online si in unele magazine din tara;
  • Media Galaxy – in magazinul online si in magazinele din tara;
  • Flanco – in magazinul online si in magazinele din tara;
  • Domo – in magazinul online si in magazinele din tara.
  • evoMAG – in magazinul online si la showroom.