600.000 de Mac-uri ar face parte dintr-o retea botnet construita folosind troianul Flashback

  Acum doua zile v-am spus ca o noua versiune a troianului Flashback poate infecta orice Mac fara ca utilizatorul sa isi introduca parola de administrator si ieri v-am spus ca Apple a lansat un update pentru a rezolva vulnerabilitatea in baza careia troianul functiona. Din pacate reactia celor de la Apple a fost tardiva deoarece diverse versiuni ale troianului ar fi infectat deja peste 600.000 de Mac-uri care sunt acum folosite intr-o retea de tip botnet iar cu ajutorul ei hackerii pot ataca aproape orice. Partea cea mai interesanta este ca 274 de calculatoare infectate sunt din Cupertino, locatia in care se afla si sediul companiei Apple.

Variations of the Flashback trojan have reportedly infected more than half a million Macs around the globe, according to Russian antivirus company Dr. Web. The company made an announcement on Wednesday—first in Russian and later in English—about the growing Mac botnet, first claiming 550,000 infected Macs. Later in the day, however, Dr. Web malware analyst Sorokin Ivan posted to Twitter that the count had gone up to 600,000, with 274 bots even checking in from Cupertino, CA, where Apple’s headquarters are located.

  Informatiile despre reteaua de roboti virtuali vin din Rusia, de la compania Dr. Web care produce solutii antivirus si sustine ca urmareste evolutia troianului. In trecut companii din Rusia au stat la baza unor atacuri impotriva unor companii americane si anul trecut un malware pentru Mac numit MacDefender a fost dezvoltat si sustinut de o companie din respectiva tara. Cat de valide sunt informatiile rusilor nimeni nu stie insa nu e greu de crezut ca o retea de roboti virtuali atat de mare ar exista chiar daca vorbim de Mac-uri care ar trebui sa fie “sigure”.

6 COMENTARII