HackStore – viitorul Cydia pentru Mac

  Pentru iOS avem Cydia, un magazin virtual de aplicatii si tweak-uri care ne permit sa extindem extrem de mult functionalitatea iDevice-urilor noastre fara a scoate foarte multi bani din buzunare. Pentru Mac nu exista asa ceva deoarece sistemul de operare al celor de la Apple este liber, ne permite sa facem orice dorim dar aceasta libertate ar putea fi data uitarii in viitorul apropiat deoarece Apple intentioneaza sa introduca GateKeeper, un sistem care va bloca instalarea unor aplicatii. GateKeeper nu va fi obligatoriu la inceput insa toata lumea spune ca Apple il va impune in Mac OS X pentru a controla mai bine sistemul de operare.

  Pentru ca Mac-ul va avea nevoie de Cydia dar si pentru ca Mac App Store-ul nu ofera indeajuns de multe posibilitati de promovare/descoperire a aplicatiilor, vom avea HackStore. HackStore va fi un magazin virtual de aplicatii in care dezvoltatorii vor putea lista tot felul de pachete care vor functiona pe Mac-uri si probabil vor extinde functionalitatea calculatoarelor produse de Apple. HackStore este conceput de catre un rus care s-a mutat recent in SUA iar in momentul de fata el finalizeaza proiectul inainte de deschiderea oficiala si cativa prieteni de-ai sai lucreaza la primele aplicatii care vor fi listate acolo.

  HackStore-ul este construit deocamdata din pasiune insa in curand el ar putea deveni o necesitate daca Apple va decide sa inchida OS X-ul si va forta utilizatorii sa apeleze la jailbreak pentru a instala orice fel de aplicatii pe propriile calculatoare. HackStore va fi deschis in viitorul apropiat si va voi tine la curent cu tot ceea ce trebuie sa stiti in legatura cu el.