Walter Isaacson: Bill Gates este mai inteligent decat Steve Jobs

  Ieri v-am prezentat un clip video in care autorul singurei biografii autorizate a lui Steve Jobs, Walter Isaacson, a declarat ca fostul CEO al companiei Microsoft este mai inteligent decat fostul CEO al companiei Apple. Afirmatia sa este foarte interesanta avand in vedere ca vorbim despre doi oameni care au construit companii extrem de mari si foarte populare. Bill Gates l-a pacalit o data pe Steve Jobs si l-a ajutat totusi sa salveze Apple de la faliment insa asta nu l-a ajutat pe Jobs sa il ierte pentru ce i-a facut cu cateva decenii in urma.

Bill Gates was smarter than Steve Jobs by almost any conventional measure.

  E greu sa compari inteligenta unor oameni si poate Isaacson are dreptate insa ambii au reusit sa schimbe lumea in bine.

20 COMENTARII

  1. Eu cred ca vrea sa-i scrie si la asta biografia…
    Era interesant sa prezinte o comparatie intre IQ-urile celor doi. Altfel e doar PR pentru ultima si probabil viitoarea lui carte.

  2. Sunt fan produce apple, folosesc doar mac, iphone, ipad, etc… si nu m-am m-ai intoarce pe windows in veci, dar cand vine vorba de ce oameni erau cei doi, de calitatea umana, il aleg pe Gates. Mi se pare mai uman, mai altruist, are niste campanii umanitare fantastice. Isi ajuta mult semenii nu e doar obsedat de profit. In plus doar un tip inteligent putea realiza „imperiul” pe care l-a facut.

  3. Steve a fost inteligent in lucrul cu oamenii, a stiut sa ii stimuleze si exploateze, sa se foloseasca de ideile lor si sa le faca mai bune. Bill a fost inteligent matematic. A stiut sa scrie cod si sa gandeasca analitic. Steve a stat cu iarba in gura in tinerete iar Bill cu nasu-n biblioteca.

  4. Cu ce aparate a determinat asta ?

    Se vede inteligenta : unul de la 0 a dus o companie la 600 de miliarde de dolari , altul de la 600 de milioane de dolari a adus-o la 200. Care e inteligentul?

  5. ok my … is bigger than yours! :)) acum ce facem ne batem in gates si jobs ? cui ii pasa cat si daca Gates e mai inteligent decat era Jobs!?

  6. Cum naiba se poate vorbi despre conceptul de inteligenta fara a se specifica nici macar o unealta de masurare si evaluare a ei? Zau, articolul asta ar fi trebuit sa apara in Click. 😐

  7. kff frate trebuia sa iti lasi si tu parerea ,ce e contra sj si deja sari ca un ars
    omu ala isi da o parere personala (daca stii ce inseamna)
    eu “personal” cred ca Gates e mai destept dar asta nu inseamna ca il consider pe Jobs un “elev”
    amandoi “au inteligenta” pt ca au facut ce au facut.

  8. … faptul ca Gates e mai destept, nu se pune problema… nu stiu dc tre’ sa luam aceasta stire ca pe un “wow”… faptul ca Steve a avut viziune si spirit creativ e alta mancare de peste… Steve Wozniak a scris tot programu’ dupa viziunea lu’ Steve Jobs

  9. @al calin mai bine spus de atat nu cred ca se putea legat de kff si ce inseamna o parere “personala” respect calin mare vorba ai spus revenind a subiect fiecare a facut lucruri bune si au fost bun pe un segment anume intradevar asta era stire de cancan o zi buna

    mare vorba “parere personala”

  10. @KFF amandoi au inceput de la 0…cel putin nimeni nu auzise de microsoft inainte sa apara apple. Ca Ballmer e un CEO praf asta asa e…dar de aici pana la a oferii argumente de 2 bani e cale lunga… Gates ii da clasa lui Jobs in multe privinte si nu ma refer la modul in care vede el tehnologia ci la modul in care este el ca persoana.