Apple a fost obligata sa plateasca 7.400$ posesorului unui iPod Nano care a luat foc

  In vara anului 2010 iPod-ul unui japonez a luat foc in timp ce sotia sa l-a pus la incarcat iar incidentul a cauzat arsuri destul de grave respectivei persoane. Terminalul in cauza este un iPod Nano de prima generatie care a fost achizitionat de catre japonez in luna septembrie a anului 2005 insa a luat foc 5 ani mai tarziu dupa o foarte lunga perioada de utilizare. Partea cea mai proasta este ca sotia japonezului a suferit arsuri care au avut nevoie de o luna de ingrijiri medicale si compania Apple a fost obligata sa plateasca 7.425$ victimei, suma reprezentand daune morale si cheltuielile medicale pe care ea le-a facut pentru a se recupera.

According to the judgment, the couple purchased the device shortly after its release, in September of 2005, but an attempt to charge it in July of 2010 caused the battery to overheat, catching the device on fire, and causing burns to the wife’s hands that took a month to fully heal. A representative from Apple Japan Public Relations told Nikkei “we cannot comment without confirming with our American head office.”

  Din pacate pentru Apple aceste dispozitive au mai avut probleme de genul acesta si exista sanse mari ca in viitor sa mai auzim despre accidente asemanatoare iar cei care vor actiona Apple in judecata isi vor primi cu siguranta banii. Nici terminalele iPhone nu au fost ferite de asemenea probleme insa in cazul acestora deocamdata Apple nu a fost actionata in instanta pentru ca nicio persoana nu a fost vreodata ranita.