Apple ar putea colabora cu Valve la dezvoltarea unei console “kinect” si a unui televizor controlat prin gesturi si comenzi vocale

  V-am spus vineri ca Tim Cook, CEO al Apple, a vizitat sediul companiei Valve, producatoare a unor jocuri extrem de populare precum: Half Life, Counter Strike, Team Fortress, Portal, etc. Nimeni nu stie sigur ce a discutat Tim Cook cu reprezentantii companiei insa cei de la Cult of Mac sustin ca au informatii de la un reprezentant al Valve care declara ca ambele companii ar dezvolta un nou model de consola asemanatoare cu XBOX 360 insa care ar avea implementat un senzor asemanator cu senzorul Kinect dezvoltat de Microsoft. Totusi asta nu este tot deoarece Apple lucreaza la un nou televizor, despre care am auzit deja, insa acest televizor ar urma sa aiba o interfata construita in baza iTunes si el ar urma sa fie controlat de o telecomanda dezvoltata avand in gand tehnologia multitouch si comenzile vocale ale Siri. Practic televizorul va putea fi controlat prin atingeri si prin comenzi vocale insa aici intervine senzorul noii console care ar permite controlarea si prin gesturi.

According to sources to Cult of Mac, Apple is working on a television set with an iTunes-integrated touch screen remote and Siri-like voice command technology. The TV set will be coming before the end of 2012. Rumors and patents have said as much for the past year, so that’s nothing new. But that’s not all we’ve heard. Our sources also say that Apple’s television set will come with an Apple-branded, Kinect-like video game console. The interface will rely heavily on motion and touch controls.

  Se pare ca dezvoltatorii de la Valve ar avea un proiect numit SteamBox care ar fi teoretic o consola de noua generatie ce ar trebui sa fie mult mai buna decat orice alt produs asemanator disponibil pe piata. Cei de la Valve nu doresc sa intre in randul companiilor Microsoft sau Sony ci vor sa introduca un standard in ceea ce priveste tehnologia folosita in console si vor sa licentieze acel standard catre alti producatori. Ei bine aici intervine Apple care ar fi interesata sa cumpere proiectul si sa il vanda impreuna cu noul sau televizor care se pare ca ar urma sa fie lansat oficial pana la sfarsitul acestui an.

  Un televizor Apple cu o consola integrata/disponibila separat ar genera extraordinar de multa atentie si ar fi probabil extrem de bine vandut daca totul va fi construit la fel de bine precum alte produse ale companiei. Daca vom avea posibilitatea de a juca jocuri din App Store sau alte titluri special concepute pentru senzorul kinect atunci consola ar fi grozava insa ramane de vazut care va fi rodul posibilei colaborari dintre cele doua companii. Nu stiu cati romani ar fi dispusi sa cumpere un Apple TV atat de bine echipat avand in vedere ca nu va fi ieftin si nu va oferi accesul la intregul iTunes insa in SUA si alte tari din UE cred ca produsul va avea foarte mare succes.