Valoarea actiunilor companiei Apple scade pentru a cincea zi la rand, compania ar pregati noi modele ale Mac Pro

  Daca urmariti evolutia actiunilor Apple pe bursa americana atunci ati observat deja ca valoarea acestora a scazut cu aproape 10% fata de cea inregistrata saptamana trecuta. Atunci actiunile Apple atinsesera valoarea de 644$ insa acum acestea sunt tranzactionate la valoarea de 583$. Practic valoarea actiunilor Apple a scazut cu aproape 61$ in ultimele 5 zile si nimeni nu poate da o explicatie clara pentru aceasta cadere neasteptata. Unii spun ca zvonurile privind lansarea iPad Mini ar fi afectat compania insa desigur ca acestea sunt tot zvonuri si in final zvonurile sunt cele care afecteaza modul in care sunt tranzactionate la bursa actiunile unei firme. Desi Apple este acum pe un trend descendent, evenimentul privind anuntarea rezultatelor financiare pentru Q2 2012 va ajuta probabil la cresterea valorii actiunilor insa conferinta in care ele vor fi prezentate va avea loc abia pe 24 aprilie.

Even Apple couldn’t go straight up forever. The stock is down for a fifth straight day, sending traders and analysts scrambling to find reasons behind the move. Some cited rumors that the company was preparing to launch a cheaper iPad; others went to their charts to highlight “technical” reasons for the decline. Yet many simply say Apple was due for a fall. Apple shares recently fell 3% at $587.35. The stock has lost about 9% of its value since hitting its most recent all-time high of $644 last week.

  Lasand la o parte valoarea actiunilor trecem la produse deoarece unii utilizatori sustin ca Apple livreaza cu intarziere Mac Pro-urile unor comenzi personalizate si se speculeaza ca Apple ar putea lansa o noua versiune a acestor produse. Mac Pro-ul companiei Apple nu  a fost actualizat de ceva vreme si noile procesoare Ivy Bridge ale celor de la Intel ar putea oferi puterea de procesare de care are nevoie acest tip de produse. Se speculeaza ca Apple urmeaza sa actualizeze linia MacBook Air/Pro in urmatoarele luni deci un update pentru linia Mac Pro nu ar fi neobisnuit avand in vedere ca unii utilizatoria steapta update-ul hardware de ceva vreme.

Signs of supply constraints with the Mac Pro first cropped up last week, when Amazon went out of stock of 8-core desktop. However, inventory has since been replenished at the online retailer. It’s unknown whether the delays and constraints occurring in recent weeks up are related to a forthcoming update to the Mac Pro, a discontinuation of the aging desktop line, or something else entirely. AppleInsider first reported last October that officials were questioning the future of the Mac Pro, which has become an incredibly minor part of the company’s overall business.

8 COMENTARII

  1. cauza o fi si din cauza blackberry playbook. daca ati observat aplicatiile din appworld au acelasi pret cu cele din app store, iar pretul tabletei este mult mai mic decat ipad, si blackberry os 2.0 este cel mai sigur SO.

  2. @adi, playbook-ul nu are legatura cu actiunile de la apple
    intradevar vad ca pad-urile de la blakberry is ieftine (199 euro pt un 16 gb daca nu ma insel),pret bun daca facem comparatii cu alte marci
    oricum actiunile apple sunt crescute si artificial

  3. Ar fi si cazul sa facă ceva cu Mac Pro. Sper doar ca acel ceva sa nu fie “a new revolutionary design” ci o racire mult mai buna, grafica nvidia si mai mult ram default. Din păcate cred ca tot la design vor lucra mai mult.

  4. Leo la ce iti trebuie chip grafic de la nvidia,nu ai vazut ca e praf,chinezaria aia de la apple din ipad 3 dupa spusele lor bate la fund pe nvidia de 4 ori mai mult,nu va trebuie asa ceva,sa puna chinezaria aia de chip si zboara mac-ul dupa aia.
    KFF imi place afirmatia ta,cum ca scaderea actiunilor apple este normala pentru ca asta este tendinta pietei,pai cum stimabile apple sa fie ea bagata in aeasi oala cu restul muritorilor?parca apple era peste tendinta pietei,ei dau tendinta in piata:)
    Cat s-a desumflat balonul ala umflat fortat,pardon subapreciat ca merita de 4 ori mai mult…?Doar 23 de miliarde $ intr-o singura zi,oooo da frumoasa tendinta:)

  5. e evolutia normala a burselor.
    Ganditi-va ca un trader. Eu cumpar 1000 actiuni apple la 500$ bucata, speculand cresterea lor. Odata ajuns la 600 inchid si vand actiunilela pretul pietei inregistrand un profit de 1000×100$ = 100000 coco.
    1. De ce am vandut la 600?
    pentru ca era targetul meu cand actiunile erau la 500, era un nr rotund, un prag de rezistena, in general pretul face o gramada de ghidusenii in zona aia. Nu vreau sa ma lacomesc, zona de 600 e suficienta.

    2. De ce peste pragul asta actiunile au inceput sa scada?
    pai simplu. Nu sunt singurul trader de pe bursa. Eu am vandut, si altii au vandut. Apoi unii s-au speriat, au speculat ca poate apple are probleme, s-au luat dupa zvonurile din piata, au considerat ca e mai precaut sa marcheze profitul acum, au vandut si ei. Cu atati vanzatori, pretul incepe sa scada, atragand atentia altor traderi care considera de asemeni ca ar trebui sa vanda acum.

    3. Acum sa zicem ca eu sunt rechin de-asta bursier, si n-am cumparat 1000 actiuni ci vreo 1000000 (1 mil). Ma vorbesc cu prietenii mei rechini cu care am auzit noi ca ar fi probabil sa apara vreo chestie noua pe la apple care va avea succes, sa vindem cu toti impreuna actiunile si sa creem un mic val de panica. Vindem deci cu toti cate 1 mil actiuni si devalorizam valoarea unitara pe la 550 $. De ce am vandut acum daca stiam ca va fi bine la apple? Pai simplu, dupa ce am vandut fiecare cate un milion de actiuni luand pe ele cate 600 dolari la bucata, acum cumparam fiecare cate 1.5 milioane actiuni la pret de 550 dolari.
    Deci ce-am facut? Am “coborat” artificial pretul pietei ca sa putem cumpara la pret mai bun (550<600) stiind ca ele vor creste. Din sursele noastre 🙂

    Apoi traderii mici or sa vada manevra si ca noi am cumparat O GRAMADA de actiuni, or sa cumpere si ei la pretul curent in ideea ca noi "om stii noi ceva". Si uite asa creste pretul iarasi 😀

    PS: uneori rechinii nu "stiu" nimic. Bursa e o entitate speculativa.