SAM unlock – o semi-solutie de decodare pe care nimeni nu o astepta

  Trebuie sa recunosc ca am ramas extrem de uimit cand am deschis calculatorul duminica dimineata si am vazut ca o solutie de unlock a fost descoperita pentru terminale iPhone. Ea nu este grozava, decodeaza doar partial un iPhone si daca l-ati vandut s-ar putea sa ramaneti fara ea, daca o blocheaza Apple, insa partea buna este ca ea functioneaza indiferent de versiune a iOS/baseband si poate fi reutilizata in viitor. Stiu ca multi dintre voi asteptau altceva de la Dev Team, dar se pare ca ei nu mai au capacitatea necesara pentru dezvoltarea unor solutii de jailbreak si ne multumim cu hibrizi pana una alta.

  Aceasta solutie de decodare va fi utila pana la un anumit punct si daca pierdeti fisierele care va ajuta sa decodati terminalul din nou, iar Apple blocheaza decodarea, atunci pierdeti tot. Situatia este similara cu cea a restore-ului care are nevoie de SHSH-uri, deoarece fara SHSH nu poti face restore, iar fara acele fisiere din SAM nu mai poti decoda din nou iPhone-ul dupa ce Apple blocheaza procedura, si sa nu va ganditi ca nu o va bloca. Problema este ca nu se stie daca decodarea acesta poate fi utilizata in cazul schimbarii iPhone-ului, insa activarea cu SAM nu functioneaza asa si presupun ca in cazul acestei decodari lucrurile sunt identice.

  In concluzie, SAM unlock este o solutie de decodare de care trebuie sa profitati, o solutie de decodare care va ajuta pe termen scurt si mediu, insa care este inutila pe termen lung.