365 de milioane de iDevice-uri au fost vandute in lumea intreaga, 125 de milioane de oameni folosesc iCloud

  Tot din cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q2 2012 am cateva cifre interesante pentru voi astazi. Incep prin a va spune ca Apple a vandut nu mai putin de 365 de milioane de iDevice-uri pana in prezent, iar 50 de milioane au fost vandute numai in Q2 2012. Dintre aceste sute de milioane de iDevice-uri vandute, 125 de milioane folosesc sistemul iCloud care a fost lansat acum 6 luni de zile si vorbim despre o rata de adoptie extraordinar de mare pentru un serviciu lansat de catre Apple. Poate mai interesant decat iCloud este faptul ca Apple a vandut 67 de milioane de tablete iPad in doar doi ani de la lansarea pe piata, cifra fiind aproape la fel de mare precum numarul total de Mac-uri vandute pana in prezent de catre Apple.

  Trecand la App Store va spun ca peste 600.000 de aplicatii sunt disponibile acum in magazinul celor din Cupertino si o treime dintre ele sunt facute special pentru tableta iPad. iTunes Store-ul a generat vanzari record de 1.9 miliarde de dolari in ultimele trei luni si aici includem desigur vanzarile de melodii, filme, si aplicatii pentru iDevice-uri. La final va spun ca Apple are 363 de magazine deschise in intreaga lume si in medie castiga 12.2 milioane de dolari din fiecare dintre ele, iar 85 de milioane de oameni le-au calcat pragul in ultimele 3 luni.

  Apple are cu ce se lauda, are foarte multi bani pusi in banca, vinde foarte multe iPhone-uri si deocamdata o “duce” extrem de bine.

1 COMENTARIU