Apple sau Samsung, care este cel mai mare vanzator de smartphone-uri?

  Saptamana aceasta Apple ne-a spus ca a vandut 35.1 milioane de iPhone-uri in Q2 2012(Q1 2012 pentru companiile normale), cifra fiind cu doar 2 milioane de unitati mai mica decat cea din trimestrul fiscal anterior. Samsung NU a publicat detalii privind vanzarile de smartphone-uri, si nici nu o va face, insa doua companii de analiza a pietei au estimat vanzarile facute de compania coreeana. Una sustine ca Samsung a vandut 44.5 de milioane de smartphone-uri si cealalta spune ca doar 32 de milioane de smartphone-uri au fost in fapt vandute.

  Acum pe care dintre cele doua companii trebuie sa le credem? Raspunsul este : pe niciuna. Samsung nu a publicat cifre privind vanzarile si daca ar fi publicat ceva ar fi zis doar cate smartphone-uri a livrat catre magazinele partenere, insa cifrele de vanzari nu le stie decat ea si nimeni altcineva. Din pacate Apple este o companie transparenta si Samsung este o companie care stie sa fure design-uri, sa jigneasca utilizatorii si sa blocheze in mod prostesc activitatea magazinelor Apple, insa nu stie sa spuna ce vinde pentru ca probabil nu are cu ce se lauda. De ce spun asta? Pentru ca de fiecare data cand s-au inregistrat puncte cheie pentru vanzarile smartphone-urilor din seria Galaxy Samsung a anuntat “cu surle si trambite” recorduri, insa acum nu spune absolut nimic.

  Indiferent cum priviti situatia si ce titluri pompoase cititi pe site-urile romanesti care habar nu au pe ce lume traiesc, realitatea este ca nimeni nu stie cat a vandut exact Samsung si cifrele de 44/32 de milioane reprezinta pure estimari.