SAM Unlock pentru iPhone – tot ce trebuie sa stii

  Saptamana trecuta cei de la Apple au blocat complet solutia de decodare a iPhone-urilor prin SAM si am observat ca multi dintre voi inca nu inteleg ce implica acest lucru. Incep prin a va spune ca aceste doua tutoriale : 1, 2, nu mai sunt valabile, le-am scos din tabelul de jailbreak si decodare, iar recomandarea mea este sa uitati de ele pentru ca nu le veti putea folosi prea curand la ceva. Practic NIMENI nu mai poate folosi SAM pentru a face o decodare noua, insa decodarile facute si salvate pot fi refacute cu ajutorul acestui tutorial.

  Daca nu ai salvat decodarea facuta cu SAM, atunci o poti salva utilizand acest tutorial si o poti utiliza pe viitor, insa daca ai pierdut-o NU o poti reface fara fisierele salvate cat timp o aveai activa. Schimbarea datelor din fisierele Lockdown ESTE INUTILA deoarece Apple are in serverele sale alte date pentru decodare, iar schimbarea ICCID-ului terminalului, sau a codului cartelei nu ajuta la absolut nimic. Daca schimbati actuala cartela a iPhone-ului vostru pierdeti decodarea facuta cu SAM, asa ca aveti grija de cartela, altfel riscati sa ramaneti fara nimic pentru o perioada foarte lunga de timp.

  SAM Unlock este pierdut pentru cei care nu au reusit sa il faca, este inca utilizabil pentru cei care au salvat decodarea, insa numai cat timp au cartela pe care a fost decodat terminalul. Din pacate blocarea acestei solutii de decodare a readus totul la starea in care se afla acum mai bine de o saptamana, adica iPhone 4 cu baseband de iOS 5.x nu poate fi decodat absolut deloc, insa iPhone 3GS poate fi decodat cu baseband de iPad pe orice versiune a iOS, iar iPhone 4S poate fi decodat cu Gevey Ultra S pe orice versiune a iOS.

  Sper ca v-am lamurit, daca aveti intrebari care nu sunt acoperite de articol atunci va rog sa le lasati intr-un comentariu.