Apple le cere dezvoltatorilor de aplicatii sa isi inregistreze Developer ID-urile pentru OS X Mountain Lion

  In luna februarie a acestui an Apple ne anunta ca va lansa OS X Mountain Lion in 2012 si ne prezenta cateva dintre functiile sale. Dintre acestea ies in evidenta doua care vor schimba modul in care posesorii de Mac-uri vor utiliza aplicatiile terte care nu se afla in Mac App Store-ul companiei Apple. Developer ID si Gatekeeper reprezinta o masura de securitate pe care Apple o va implementa incepand cu OS X Mountain Lion si care va impune ca dezvoltatorii de aplicatii ce nu se afla in Mac App Store sa aiba un Developer ID care certifica faptul ca acea aplicatiile lor sunt sigure, si pot fi instalate pe Mac-uri.

The Mac App Store is the safest place for users to get software for their Mac, but we also want to protect users when they get applications from other places. Gatekeeper is a new feature in OS X Mountain Lion that helps protect users from downloading and installing malicious software. Signing your applications, plug-ins, and installer packages with a Developer ID certificate lets Gatekeeper verify that they are not known malware and have not been tampered with. 
Mac Developer Program members can sign applications with their Developer ID now to get ready for Gatekeeper. If you’re not already a member, join the Mac Developer Program today.

  In versiunile beta ale OS X Mountain Lion am gasit Gatekeeper activ si nu puteam instala aplicatii care nu aveau Developer ID-ul celor de la Apple, insa compania promite sa nu activeze nativ aceasta functie. In ideea de a pregati dezvoltatorii pentru lansarea OS X Mountain Lion, Apple a trimis aseara email-uri tuturor cerandu-le sa isi inregistreze Developer ID-ul pe site-ul companiei. Fara acest Developer ID aplicatiile din afara Mac App Store nu vor putea fi instalate daca Gatekeeper este activ si va fi interesant de vazut cati dezvoltatori vor alege sa foloseasca magazinul celor de la Apple sau sa renunte la dezvoltarea de aplicatii pentru aceasta platforma.