Tutorial: Jailbreak iOS 5.1.1 folosind redsn0w 0.9.10 beta 8 pe iPhone, iPad, iPod Touch(Windows, Mac)

  Acum doua zile Apple a lansat iOS 5.1.1 pentru posesorii de iDevice-uri si cei care au terminale vulnerabile in fata bootrom exploit-ului limera1n pot face acum tethered jailbreak pentru aceasta versiune a iOS folosind redsn0w. Avand in vedere ca inca nu avem o solutie de untetherd jailbreak, va recomand sa nu va faceti deocamdata update la iOS 5.1.1 pentru ca pana la sfarsitul lunii am putea avea disponibila o solutie de untethered jailbreak si ar fi pacat sa faceti atunci restore iar, in cazul in care situatia va cere acest lucru.

  ultrasn0w NU este compatibil cu iOS 5.1.1 deci nu faceti update chiar daca va pastrati baseband-ul pentru ca nu veti putea decoda terminalul. Cartelele Gevey functioneaza cu iOS 5.1.1, insa numai daca aveti baseband-ul maxim 04.10.x in cazul iPhone 4. Pentru iPhone 4S aveti cartelele Gevey Ultra S care decodeaza baseband-ul din iOS 5.1.1.

redsn0w 0.9.10 beta 8 face jailbreak folosind bootrom exploit-ul din limerain si este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touch 4G.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.11 beta 4 de aici : WindowsMac OS X.

Descarcati iOS 5.1.1 de aici.

Descarcati iOS 5.1 de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe Mac/Windows redsn0w 0.9.10 beta 8), apasati butonul Extras, apoi Select IPSW si selectati ipsw-ul iOS 5.1 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Dupa selectarea corecta a ipsw-ului apasati butonul Back pentru a reveni la meniul principal.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi reveniti in meniul princial al redsn0w de unde selectati optiunea Extras apoi Pwned DFU si sa urmati pasii de mai jos :

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, adica primul. Daca ati inchis redsn0w atunci reluati a doua parte a pasului 2 pentru a selecta ipsw-ul pentru iOS 5.1.

Pasul 8

Dupa selectarea ipsw-ului apasati butonul Just Boot din meniul Extras iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.

43 COMENTARII

  1. oameni buni dc nu intelegeti ca pt a5 si a5x nu exista posibilitate de jb momentan… adica pt 4s ipad2 si ipad3 nu exista metoda de jb

  2. Ba da nu am vazut asa ceva in viata mea , DACA ACOLO IN LISTA NU APARE IPHONE 4S , DE CE INTREBATI MEREU “pentru iphone 4s nu merge ?” / “iphone 4s vad ca nu este in lista” …. DOAMNE CE OAMENI , DEGEABA SE CHINUIE OMUL ASTA SA SCRIE ACOLO , VOI NICI NU CITITI , COMENTATI AIUREA SI FARA ROST !

  3. pentru 4s nu merge? :))))))) al 4 lu lea :))) stiu ca nu merge dar imi place sa intreb pur si simplu sa ma aflu in treaba 🙂 deci ma repet pe 4s merge?

  4. Salut! am un i4 decodat cu SAM. A incercat cineva un update pe noul IOS si restore fisiere SAM. Functioneaza? multam!

  5. @raszvan … esti praf si pentru toti handicapatii si maimutele fara creier care nu stiu sa citeasca un articol:

    redsn0w 0.9.10 beta 8 face jailbreak folosind bootrom exploit-ul din limerain si este compatibil cu :

    iPhone 3GS;
    iPhone 4;
    iPad 1;
    iPod Touch 3G;
    iPod Touch 4G.

  6. Salut, am facut jailbreak thetered la ios 5.1.1 pe un iphone 4 bb 4.12.01, sa imi spune-ti daca a mai facut cineva si ii face aceeasi faza……de obicei la thetered daca restartai telefonul aparea marul si pana nu il conectai la computer sa ii dai just boot din redsn0w nu pornea….acum porneste tot ce e instalat din jailbreak nu fuctioneaza (iconitele sunt prezente dar la accesare nu se intampla nimik) si in rest telefonul merge perfect .Daca il conectez la computer si dau just boot functioneaza tot ce am instalat dupa jailbreak.Nu ma intelegeti gresit ..imi convine asa pentru ca daca ramaneam fara baterie …telefonul nu mai mergea chiar daca faceam rost de incarcator de undeva….acum merge.

  7. A, mie imi spune ca “That IPSW is not suported by this version of redsnow” ? Am luat ipsw-ul de pe link si redsn0wul tot de acolo. E vorba de un iphone 3gs cu 5.01

  8. Salutare!Oameni buni,din greseala sau mai bine spus neatentie,am dat update la soft,adica 5.1.1,am citit pe toate forumurile ca nu se face jailbreak…l a mine a functionat,din cateva incercari i am facut jailbreak 😉

  9. salut zone,
    zi si mie uite am asa un iphone 4 de 32gb si daca pot face jailbreak el din fabrica este neverlocked dar vreau sa ii fac jailbreak si are asa in about, version 5.1.1(9B206), Firmware: 04.12.01 help neaparat am nevoie mersi

  10. da deci mai bine astept nu daca se resetaza tlf tre sa am un pc ca sa imi mearga nu ? si aplicatiile nu osa mearga nici una ? sau cum am tot citit pls help mersi mult

  11. salut imi poti lasa un id-u de contact ceva? sau macar lamureste-ma ,am avut 4.3.3 si i-am facut update la 5.1.1 si am citit pe un site ca sa folosesc ISO 5.1 nu ISO 5.1.1 …

  12. @bogdanb74 s-a intamplat pe 5.0.1 la fel. puteam folosi doar aplicatiile gratuite s-au cele cumparate. nu imi aparea cydia, iar aplicatiile erau scoase din folder.
    dupa “just boot” totul revenea.

  13. Salut.Intampin o problema in implementarea exploitului.Ajung pana la partea cand implementeaza limera1n,isi face treaba,dar apoi ramane inactiv butonul next.Nu ii pot da decat cancel.In cazul asta telefonul ramane in DFU MODE dupa ce am dat cancel.Daca mai repet odata toti pasii,inclusiv 4. telefonul porneste dar nu are nici un fel de jailbreak implementat.La un IPhone 4 mi se intampla chestia asta.Ati intalnit problema asta?Daca da dati-mi si mie un sfat.Multumesc!

  14. Salut am un iphone 4 16 gb cu gevey si mi-a facut cineva update dupa care s-a blocat nu mai mergea pe nici o retea.L-am decodat acum e neverlocked si am versiunea 5.1.1 si as vrea sa stiu daca pot face jailbreak.Multumesc anticipat

  15. Nu reusesc sa decodez iphoneul cu ultrasnow fixer for 5.1.1 si ultrasnow…
    Am iphone 3gs cu basebandul 6.15.00, jailbreak cu readsn0w.
    Vreo sugestie? :))

  16. sall am si eu un iphone 4 si automat a facut update la ios 6!!! care il are iphone5 si am zis ok dar faza e ca imi cere original sim am zis ok si la asta am facut jailbreak cu ultimu jailbreak dev4 si mi se opreste la mar dar totusi am facut totul ca la carte plsss help

  17. Salut. Am si eu un iPhone 4 ios 5.0.1 si baseband 02.10.04, am instalat un program din Cydia si cand i-am dat Respring nu se mai deschide telu, apare doar logoul cu Apple ce ii pot face, il am decodat cu Gevey Sim!

  18. Resetezi telefonul, tii butonul de volum + apasat in timp ce se aprinde telefonul, el va intra in sistem, deschizi Cydia, stergi tweak-ul ala si gata.