Dev Team foloseste inutil un exploit ce putea fi extrem de important in viitor

  Ieri Dev Team a lansat redsn0w 0.9.11 beta 1, o noua versiune a programului care ne permite sa facem restore iDevice-urilor noastre fara a folosi iTunes. Cea mai importanta functie are legatura cu posibilitatea de a face downgrade de la iOS 5.1/5.1.1 la iOS 5.0.1/5.1 sau restore direct de la iOS 5.0.1/5.1 la aceeasi versiune. Dev Team a folosit un exploit special pentru aceasta functie, exploit pe care Apple il poate bloca in orice versiune noua a iOS si cred ca Dev Team a gresit scotandu-l acum.

  Pod2G a confirmat ieri ca poate face jailbreak tabletei iPad 3 pe iOS 5.1.1 si avand aceasta confirmare, practic optiunea de a face restore/downgrade la versiuni vechi ale iOS este inutila. Cred ca acest exploit ar fi fost mult mai util dupa ce ar fi fost lansat iOS 5.1.2 sau 5.2 pentru ca e putin probabil ca o noua solutie de jailbreak sa apara intre WWDC 2012 si lansarea iOS 6 din toamna. Daca Dev Team ar fi publicat atunci exploit-uri, utilizatorii ar fi putut utiliza iOS 6 beta si ar fi putut reveni la iOS 5.x, insa nu se stie daca acest lucru va fi posibil.

  Din punctul meu de vedere Dev Team a grabit lansarea acestui exploit si este ciudat modul lor de a actiona avand in vedere ca Apple poate bloca exploit-ul printr-un simplu update al iOS.

22 COMENTARII

  1. dar cand va aparea jailbreak-ul ala?

    eu am probleme cu 4s-ul si VREAU jailbreak. ce fac? astept dupa Pod2G sau folosesc redsn0w cel n0w? 🙂

  2. Musclenerd scria pe twitter dupa ce a aparut iOS 5.1.1:
    “5.1.1 shows Apple knows about an unreleased technique to downgrade A5 devices to 5.0.1 with saved blobs (but left it alone..hmm)”
    Deci apple stie de acest exploit si banuiesc ca musclenerd nu a vrut sa riste.

  3. Apple stia de loophole deja. NB2010 are dreptate. A nu se confunda un loophole cu un exploit. Nu e vorba de niciun exploit aici, ci doar de o “portita” in sistemul APTicket al acestui firmware. Probabil, Apple va schimba felul in care sunt criptate semnaturile (sau poate nu, cum au facut cu 5.1.1!). Nu cred ca a fost irosit, totusi. Vom vedea ce va fi 😀

  4. Am un iPad 3 cu iOS 5.1.1. Daca salvez shsh pentru 5.1.1 voi putea face restore in viitor la 5.1.1? sau e valabil doar pt 5.0.1 si 5.1?

  5. Pe iPhone 4 mergea oricum, nu era nevoie de el.
    Ca stia Apple sau nu, e inutil oricum. Solutia de untethered apare peste putin timp, deci puteau sa riste si ei sa il tina.

  6. au zis clar ca apple stie de exploitul folosit pentru downgradeul asta din redsn0w si ca nu s-au prins de ce nu l-au blocat deja.
    deci n-au gresit nimic facand publica treaba pentru ca apple stia deja de exploit

  7. Este părerea ta. Punct. Când o sa ajungi sa deslusesti un limbaj de programare , atunci poți sa decizi tu. Cumva ești din Vaslui?

  8. Banuiesc ca s-au gandit ca utilizatorii macar sa-l foloseasca inainte sa-l blocheze Apple in viitorul iOS….plus ca cei de la Dev Team nu prea mai scosesera demult ceva nou avand in vedere ce “nebunie” a fost la inceput cu jailbreakul pe ios 5.1 cand toata lumea zicea ca are exploit-uri…

  9. Pentru cei care tot intreaba, nu, nu sunt din Vaslui.
    @Skarrian: Daca o blocheaza nu o mai poti folosi ever. Practic metoda asta face intai upgrade la cea mai recenta versiune a iOS si apoi downgrade. Indiferent ce iese dupa iOS 5.1.1, daca are exploit-ul blocat, nimeni cu iDevice-uri A5/A5x nu o mai poate folosi vreodata. Asta trebuie sa inteleaga lumea, era inutila acum pentru ca avem jailbreak, INUTILA. Daca Dev Team nu scotea exploit-ul, poate Apple nu il bloca, sau poate il bloca doar partial, eu raman la parerea mea, nu era timpul. Ori le-a fost frica, ori cineva l-a dat la Apple sau vroia sa il vanda la Apple si nu au avut de ales.

  10. iar o alta varianta ar mai fi ca,atunci cind incep sa scada vanzarile se lanseaza si jb si Apple atunci inchide ochii iar hackerii cu ocazia asta fac si ei un ban cinstit…ceea ce nu e rau pt nimeni

  11. NU prea inteleg ce-i cu atata interpretari din parte “relativilor” jurnalisti cu diploma virtuala in parerologie.

    Sunt ferm convins ca oamenii aia din dev-team chiar stiu ce fac asa ca sincer multi ar trebui sa taca, si sa nu le interpreteze deciziile.