iOS 6 este cunoscut sub numele de cod Sundance, ar putea aduce Siri pe iPad si l-ar putea integra cu aplicatii din App Store

  Confirmand zvonul privind lansarea unei noi aplicatii Maps care probabil nu “ne va da pe spate”, cei de la TechCrunch sustin ca noul iOS 6 ar putea aduce destul de multe modificari atat pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS, cat si pentru utilizatori. Ei spun intai ca Google va avea extrem de multe de pierdut de pe urma acestei schimbari, deoarece Apple ar urma sa scoata complet sistemul Google Maps din aplicatia Maps, dar si din SDK-ul pentru dezvoltatori, deci cei de la Google nu ar mai fi inclusi in atat de multe aplicatii, majoritatea bazandu-se pe sistemul nativ dezvoltat de Apple.

More interesting to me is the implication of this switch. Let’s assume that alongside this change, Apple will also be replacing the default hooks in the iOS SDK that currently use Google Maps. This is a big deal for third party developers. While some choose to use other maps APIs (like Bing Maps, for example), the vast majority go with Google Maps because it’s baked right in and easy to hook up.

  Mergand mai departe, ei spun ca iOS 6, a.k.a. Sundance, va aduce in sfarsit Siri pe tableta iPad, problema portarii asistentului avand legatura cu modul in care este conceputa interfata si nu cu vreo dorinta a celor de la Apple de a oferi Siri exclusiv pe iPhone 4S. Pe langa tableta iPad, Siri ar putea ajunge si in aplicatiile terte din App Store, Apple pregatind cateva API-uri care le-ar permite dezvoltatorilor sa integreze asistentul in propriile aplicatii, oferindu-ne posibilitatea de a le controla folosind asistentul.

As a quick aside, while there’s not much other iOS 6 information floating around out there right now, there have been whispers backing up Gruber’s assertion that Siri APIs are another possibility. There have also been whispers about Siri for iPad finally coming. Specifically, I’ve been led to believe it’s more of a UI issue than anything else. After all, Apple is using the technology for the Dictation functionality found on the new iPad. They’ve just been working on what Siri for iPad will look like, I’ve been led to believe.

  La final aflam ca iCloud-ul ar putea fi imbunatatit si impreuna cu el ar putea veni iTunes 11 care ar urma sa aduca un design nou plus cateva functii noi, asemanatoare cu cele ale Spotify. Desigur ca nu trebuie sa uitam despre posibilele schimbari la nivelul interfatei de utilizator si asa avem o imagine oarecum completa a viitorului iOS 6 pe care ar trebui sa il vedem pentru prima oara la WWDC 2012.

9 COMENTARII

  1. Sint lucruri noi, adevarat, dar totusi nimic revolutionar, un design nou, functionalitati noi ale icloud, cele care exista deja implementate in alte sisteme cloud, de bun augur, nimic revolutionar sau poate nu. App maps proprie! Asa si? Ce este revolutionar? Ca au cheltuit banii pe ceva al lor? Ca si bancul cu autobuzul cind calatorul ii spune soferului: “Ce bine e sa ai masina ta!”

  2. Dacă luam toate lucrurile asa, nici Android-ul, nici Windows Phone nu sunt revolutionare. Sunt doar alte aplicari ale unor lucruri deja existente. Pentru mine, in abordarea Apple, “revolutionar” inseamna ceva ce este schimbat de Apple. De aici si ghilimenele de rigoare. Oricum, de ceva timp tehnologia sistemelor de operare mobile a stagnat si nici Apple, Google sau Microsoft nu pot fi invinuite in totalitate.
    Noi să fim sanatosi, ca ei vor face telefoane mult timp de acum incolo!

  3. Eu susțin că Apple nu va aduce Siri pe alte iDevice-uri, în afară de iPhone. Siri pentru a funcționa are nevoie de conexiune la internet, iar Apple ne-a obișnuit sa ne ofere doar soluții complete. În afară de iPhone și iPad-urile cu 3G, nu sunt alte iDevice-uri. Sigur, veți spune ca răman iPod-urile și iPad-urile WiFi-only, dar ca și ele au acces la internet prin WiFi. Nu poți fi conectat în permanență la WiFi, iar Apple nu va promova Siri cu : *iPod and iPad WiFi-only where there is WiFi available. Atunci iPad cu 3G, să îl implementeze pe el! Da, dar asta înseamnă fragmentare, iar Apple se pare că nu dorește acest lucru. Siri rămâne doar pentru iPhone.