Un magazin online romanesc invalideaza garantia iPhone/iPad-ului tau daca faci un simplu update la cea mai recenta versiune a iOS

iTunes Logo

  In weekend un utilizator mi-a adus la cunostinta faptul ca un magazin online din Romania are o politica destul de ciudata in ceea ce priveste acordarea garantiei pentru terminale iPhone si tablete iPad. Mai exact, mi s-a spus ca magazinul invalideaza garantia dispozitivului daca utilizatorii fac update la iOS de acasa si nu intr-un service specializat. Crezand ca e vreo greseala in comunicarea informatiilor privind acordarea garantiei, am luat legatura cu service-ul magazinului respectiv si am cerut lamuriri pe care le aveti prezentate mai jos.

Daca se face update prin wireless, OTA, nu se pierde garantia, aceasta fiind singura optinue de a face un update soft fara a pierde garantia. Orice alta metoda duce la anularea garantiei. In cazul unui update prin cablu, existand un intermediar intre serverul producatorului si telefon, calculatorul, este posibil ca acesta sa prezinte erori, virusi, intrerupri de alimentare ceea ce ar insemna afectarea zonei de securitate a terminalului, acesta fiind si motivul pentru care producatorul nu isi asuma raspunderea si motivul anularii garantie

  Practic iTunes-ul este un software neagreat de cei de la quickmobile.ro, acesta fiind magazinul in cauza, si atitudinea lor mi se pare mai mult decat ciudata, avand in vedere ca iTunes-ul era programul fara de care nu puteai face absolut nimic cu un iDevice. Partea interesanta este ca update-ul OTA nu invalideaza garantia, si spun ca este interesant pentru ca pana la iOS 5 sistemul nu exista, deci teoretic cei care au cumparat de la quickmobile un iDevice inainte de lansarea iOS 5 ar trebui sa ramana automat fara garantie, daca au instalat iOS 5. Apple acorda garantie iDevice-urilor indiferent de metoda prin care s-a facut update, iTunes-ul fiind programul cu care se recomanda efectuarea unui update, dar se pare ca la quickmobile lucrurile stau altfel. Cred ca cei de la Noumax/iStyle ar fi de acord cu mine cand spun ca actualizarea iOS-ului printr-un update facut folosind iTunes nu reprezinta un motiv pentru invalidarea garantiei, insa quickmobile nu este un magazin autorizat de Apple sa vanda ceva.

  Acestea fiind spuse si avand in vedere politica ridicola a celor de la quickmobile, va recomand cu caldura sa nu cumparati vreun iDevice de la ei, asta daca nu doriti sa ajungeti la certuri pentru acordarea garantiei dupa un update de soft. Decat sa cumparati un iDevice de la un asemenea magazin si sa ajungeti la OPC pentru rezolvarea unor probleme cu garantia, mai bine evitati-l si cumparati din alta parte.

  Pentru cei de la quickmobile, discutia am avut-o cu domnul Sorin C.