iOS 5.1.1 – jailbreak si unlock – tot ce trebuie sa stii

  Acum mai bine de o zi a fost lansata solutia de untethered jailbreak pentru iOS 5.1.1 numita Absinthe 2.0 si o multime de informatii au aparut de atunci. In cateva articole am detaliat metode de rezolvare ale unor erori aparute in timpul jailbreak-ului, am scris si un tutorial de jailbreak cu sn0wbreeze, informatiile fiind fragmentate si indisponibile intr-un singur articol. Mai jos voi lista cele mai importante informatii legate de jailbreak si unlock-ul terminalelor voastre pe iOS 5.1.1, si va recomand sa faceti un bookmark articolului pentru a gasi mai rapid si mai usor tot ceea ce aveti nevoie.

Jailbreak

  Dupa cum stiti deja, Absinthe 2.0 face untethered jailbreak NUMAI pe iOS 5.1.1 iDevice-urilor noastre, deci daca aveti iOS 5.1, este recomandabil sa faceti update la cea mai recenta versiune a iOS pentru a putea folosi solutia. Aici aveti un tutorial de jailbreak pentru iOS 5.1.1, pentru orice iDevice, folosind Absinthe 2.0 si el se aplica pentru toti cei care NU au jailbreak tethered, deci il utilizati NUMAI daca faceti jailbreak pentru prima oara pe iOS 5.1.1.  Daca aveti iOS 5.1.1 si aveti tethered jailbreak pe iDevice-urile lansate inainte de iPad 2, atunci untethered jailbreak-ul il facet NU cu Absinthe 2.0, ci cu Rocky Racoon, un patch pe care il instalati foarte usor si simplu din Cydia. Nu uitati ca Absinthe 2.0 NU face hacktivare pentru terminalele voastre, deci daca nu aveti o cartela pentru a va activa dispozitivul nu veti putea face jailbreak.

  Trecand de la jailbreak la erorile intampinate in timpul procesului de jailbreak, in articolul acesta si in articolul acesta v-am listat metode prin care puteti rezolva problemele care apar atunci cand urmati unul dintre tutorialele de jailbreak. Teoretic Absinthe 2.0.1 ar trebui sa functioneze fara probleme, insa in eventualitatea in care le intalniti, stiti cum sa le rezolvati. La final, cu ajutorul acestui articol puteti scapa de problemele de incarcare ale unor repo-uri din Cydia si daca nu aveti nevoie de unlock, atunci va recomand sa urmati sfatul descris de mine acolo.

  Ultimul, dar nu cel din urma, ramane Apple TV 2G care poate fi untethered jailbroken pe iOS 5.0.1 folosind cea mai recenta versiune a Seas0npass. Din pacate Apple TV 3rd generation nu poate fi jailbroken deocamdata, dar exista promisiuni ca in viitor vom putea face acest lucru.

Unlock

  In ceea ce priveste unlock-ul, situatia ramane in continuare neschimbata, Dev Team fiind deocamdata departe de a putea lansa o solutie de decodare pentru noi. Daca aveti un iPhone 4S, atunci cea mai recenta versiune a Gevey Ultra S va poate decoda dispozitivul indiferent de baseband, insa trebuie sa aveti foarte mare grija cand faceti achizitia. Daca aveti iPhone 4, atunci nu puteti decoda baseband-urile din iOS 5 folosind Gevey, iar sn0wbreeze 2.9.4 va ajuta sa instalati iOS 5.1.1 pastrand un baseband vechi(pe care il aveti deja) care poate fi decodat de Gevey. La final avem iPhone 3GS care poate fi decodat folosind baseband-ul tabletei iPad si tweak-ul ultrasn0w fixer for iOS 5.1.1.

  Daca aveti decodare facuta si salvata cu SAM, atunci acest tutorial va ajuta sa o reinstalati dupa jailbreak si decodarea se face indiferent de baseband-ul pe care voi il aveti in terminal.

  Acestea sunt toate informatiile pe care trebuie sa le stiti, in curand le veti gasi si in tabelul de jailbreak si decodare.