Apple va intari nivelul de securitate din jurul produselor pe care le dezvolta, va contribui la dublarea salariilor angajatilor Foxconn

  Orice companie care dezvolta produse importante trebuie sa fie extrem de atenta cu modul in care angajatii sai trateaza respectivele proiecte si trebuie sa aiba foarte mare grija ca informatii despre ele sa nu ajunga la competitori sau direct in presa. Ziua de ieri ne-a demonstrat ca Apple are mari probleme de securitate in ceea ce priveste dezvoltarea iDevice-urilor si a iOS 6, insa Tim Cook sustine ca va intari serios nivelul de securitate din jurul proiectelor Apple. Desigur ca Steve Jobs a inceput cu “secretomania” la Apple, Tim Cook va continua traditia, insa chiar si asa de fiecare data apar informatii despre produse inca nelansate ale companiei americane si cred ca Apple nu va reusi vreodata sa tina ceva 100% secret.

We’re going to double down on secrecy. I’m very serious about this. Double down.

  Trecand de la secrete la angajatii Foxconn din China, Cook sustine ca va lucra impreuna cu partenerul sau pentru a mari salariile muncitorilor, acestea urmand sa se dubleze in decursul unui singur an de zile. In momentul de fata chinezii de la Foxconn primesc intre 350 – 500$ pe luna in functie de orele suplimentare lucrate si se pare ca unii ar putea castiga chiar si 1000$ pe luna daca muncesc indeajuns de mult. Nivelul salariilor platite de Foxconn este oricum mai mare chiar si decat cel al multor companii din Romania, insa se pare ca in viitor va deveni si mai atractiv, iar China are destui oameni interesati sa munceasca mult pentru bani multi.