Procesele privind brevete de inventie sunt o adevarata problema in opinia lui Tim Cook(Video)

  Saptamana trecuta Tim Cook si CEO-ul Samsung s-au intalnit pentru a discuta despre procesele pe care le au deschise in intreaga lume. Din pacate discutiile lor nu au dus la vreun rezultat pozitiv, iar Tim Cook spune ca aceste procese sunt o adevarata problema. El spune ca Apple nu poate fi “dezvoltatorul lumii” si ca tot ceea ce produce Apple nu trebuie sa fie clonat de altii care nu au priceperea pentru a face aceleasi lucruri. Cook spune ca multe companii preiau tehnologiile dezvoltate de Apple si le vand in nume propriu fara sa crediteze Apple pentru inventie si fara sa plateasca o licenta pentru ea.

From our point of view, it’s important that Apple not be the developer for the world. We can’t take all of our energy, and all of our care, and finish the painting, and have someone else put their name on it. We can’t have that. The worst thing in the world that can happen to you if you’re an engineer and you’ve given your life to something, is someone to rip it off and put their name on it.

  Multa lume priveste brevetele de inventie ca pe o simpla prostie si considera ca tehnologiile trebuie folosite si copiate de toti fara restrictii, insa realitatea este diferita. O companie care dezvolta ceva trebuie sa isi poata proteja inventia si nimeni altcineva nu are dreptul sa o foloseasca fara acordul lor daca ea este brevetata. In momentul de fata multe tehnologii concepute de Apple sunt copiate intr-o forma  sau alta de multi producatori de telefoane mobile, insa numai cativa ajung sa fie efectiv dati in judecata de Apple.