iPhone 5 urmeaza sa aiba 1 GB RAM, un nou procesor ARM si un nou chip grafic

  Dupa detaliile privind noile carcase ale terminalelor iPhone, iata ca acum aflam cateva ceva si despre viitorul chip care “ascunde” procesorul si chip-ul grafic. Cei de la 9to5Mac sustin ca Apple va folosi o noua versiune a chip-ului A5 in iPhone 5, acesta urmand sa aiba un procesor S5L8950X si un chip grafic SGX543RC. Important la denumirea chip-ului este faptul ca ea denota dezvoltarea unui procesor nou, diferit de S5L8940X-ul folosit in iPhone 4S si S5L8945X-ul, insa asta nu inseamna ca vorbim despre un quad-core. In ceea ce priveste chip-ul grafic deocamdata nimeni nu stie ce denota denumirea procesorului folosit de Apple si nu se stie nici ce performante ar urma sa aiba.

  Terminalul de la care s-au obtinut informatii avea 1 GB RAM, la fel ca iPad 3, si rula o versiune a iOS 6, pe care ar trebui sa o vedem pentru prima oara la WWDC 2012. Unele prototipuri ale Apple folosesc si chip-ul baseband 4G disponibil in noua tableta iPad 3, lucr pe care foarte multi il asteptau deja, avand in vedere ca majoritatea functiilor tabletei iPad ajung si in terminalele iPhone in doar cateva luni. La final raman cateva informatii despre aplicatia Maps, informatii care sustin ca Apple va renunta la Google Maps si care spun ca interfata aplicatiei va fi modificata usor pentru a imbunatati experienta de utilizare.

  Se pare ca ar exista si o aplicatie complet noua de la Apple pentru utilizatori, insa mai multe despre ea vom afla in saptamanile urmatoare.