Apple incearca sa blocheze vanzarea Samsung Galaxy S III in SUA

  Samsung Galaxy S III a fost lansat oficial saptamana trecuta in mai multe tari de pe glob, insa in SUA urmeaza sa ajunga abia in cursul acestei zile. Desi cei de la Samsung se grabesc sa aduca terminalul in magazinele americane, in timp ce cei de la Apple si-au trimis avocatii la o instanta americana intr-o tentativa de a bloca vanzarea acestui terminal in SUA sustinand ca el incalca un brevet de inventie pentru Siri si unul pentru “data tapping”. Despre “data tapping” am vorbit ieri cand am spus ca Apple foloseste acest brevet pentru a incerca sa interzica vanzarea a 29 de smartphone-uri HTC in SUA, iar in cazul Siri Apple protejeaza o tehnologie care permite efectuarea de cautari unificate in sistemul de operare.

Apple formally asks the court for permission to add the S III as another product targeted by Apple’s motion for a preliminary injunction against the Galaxy Nexus, a smartphone Samsung co-developed with Google. There’s an important overlap: the “data tapping” patent that Apple is seeking to enforce against HTC’s current generation of products is one of two patents Apple is using against the S III. Apple’s motion notes that “[a]ccording to press reports, Samsung has already sold over nine million preorders of the Galaxy S III; indeed, the Galaxy S III has been reported to be the most extensively preordered piece of consumer electronics in history.” …Apple “will limit its current request for preliminary relief against the Galaxy S III to the ‘604 [unified search, i.e., Siri] and ‘647 [data tapping] patents, because it is clear that infringement can be shown with respect to these patents based on the current record.

  Samsung Galaxy S III ar urma sa intre in vanzare in SUA pe data de 7 iunie, cu 2 saptamani inainte ca o instanta sa verifice cererea celor de la Apple de a include Samsung Galaxy S III intr-un proces existent, iar compania din Cupertino le-a cerut celor de la Samsung sa nu lanseze dispozitivul pana la acea data. Desigur ca Samsung a refuzat sa faca acest lucru si daca acea cerere a companiei Apple va fi aprobata si procesul va fi castigat, atunci Samsung ar putea plati daune pentru lansarea din SUA.

  Era de asteptat ca Apple sa atace Samsung pentru sistemul S-Voice, desi sistemul este net inferior celui disponibil in iPhone 4S, insa nu stiu daca in baza acelor brevete ar putea bloca vanzarile acestui termina.

30 COMENTARII

  1. Inseamna ca noul iphone nu o sa fie asa grozav daca tot incearca ei sa blocheze ultimele chestii:)),poate va fi un 4sS:))),cu 6 dungi negre nu 4:)))))

  2. 1. Daddy
    Jun 07 – 09:01
    Apple creează nu copiaza , plătește brevete sau chiar le cumpara. Asiatici copiaza fără pic rusine

  3. Bai daddy , tu daca ai inventa o tehnologie noua , ai brevetao , apoi ai vedea ca alta companie iti fura si foloseste tehnologia si vrea sa vina sa vand cot la cot cu tine ce ai face? Ai zice bravo frata sa mai furi de la mine ca faci bine sau ce? Mor pe astia ca voi .

  4. Apple a inventat si brevetat apa calda la robinet… Sunt deja penibili! Decat sa incerce sa blocheze pe altii m-ai bine ar incerca sa se miste ceva mai repede cu noul iPhone… De departe cea mai rusinoasa chestie a fost aceea cu Htc-ul, cand au zis ca ei au inventat acel meniu in care poti adauga sau trimite email unui numar primit intr-un sms. Nokia avea asa ceva cand Apple nu visa sa faca telefoane… Dar ma rog, fiecare cu politica lui … Sper doar ca noul produs Apple va fi la inaltimea celor de pana acum. E clar ca este o competitie mult mult mai apriga akm.

  5. Hoooo calmati-va,Apple aia cinstiti care inoveaza nu copiaza,este?Inovatori lui peste prajit atât de mult inoveaza încât nici tehnologiile frand nu le plătesc pe care culmea le-au copiat cu nerusinare in deviceurile lor,au fost luați la întrebări dar culmea sau aparat ca sunt tehnologii frand,bine mă frand frand dar totuși nu platesti?E cam scump,nu am putea totuși sa nu plătim?Dar sa cerem anularea celorlalti!!!!!

  6. SGS3 nu e copiat deloc. Apple se teme…
    Sa nu uitam ca s2 s-a vandut in 24 milioane de exemplare iar Note in 7 milioane…

  7. @Yoyo,nah exista unu care stie cate ceva:),REPET SUNT POSESOR DE IPHONE,dar nu imi place ce face apple,daca esti atat de bun se va vedea in timp la fel cum a fost si cu ipadu;),da bravo lor,au copiat dar degeaba;),asa si aici in soft lasai sa copie ca odata il iei pe om de gasca,a doua oara nah:),(am avut toate modele de iphone si s1,s2,androidu mai are mult de furca mai ales cu resursele:) )

  8. PS. si la copiere sunt limitati . Sunt reproduceri ieftine la prețuri mari . Am avut ceva produse Samsung ( S II , TV ) toate cu probleme si după 3 ani de la achiziție primesc de la Service Samsung – produsul nu se poate repara – tv care a costat aproape 5000 euro. Cu S 2 , am avut doua tel. Cumparate din magazin si cel al sotiei s-a stricat de doua ori in doua saptamâni , in final am cerut returnarea sumei de achiziție

  9. Vali cum poți zice u ca tv utile samsung sunt de proasta calitate când in întreaga lume se zice ca sunt printre cele mai bune , doar un Apple funboy poate sa gândească așa

  10. Scz. Acum sunt posesor de iPhone si normal ca am avut probleme si cu asta dar dupa 30 de minute mi s-a inlocuit tel. Cu altul nou . Încerc sa fiu impartial , toate sunt frumoase si utile diferă doar gusturile fiecăruia . Bafta la achiziții , ca ne trebuie

  11. 11. Marcel
    Jun 07 – 09:55
    Sa fiu eu ăla ghinionist ? TV este defect de trei luni si probabil a sa ajung la tribunal cu Samsung România . Cu S 2 mi-am luat bani înapoi dupa vreo 30 de zile

  12. Ba da vad ca va dati toti ca stiti de apple sic a a copiat el … ba bagati odata la cap ca ceea ce a luat din tehnologia existeta sau “soft” daca il pot numi asa ce era cica in Nokia haha …asa a luat si a facut ceva extraordinar , mult mai bun si a brevetat ca alte gâşte sa nu copieze cum face samsung … ati uitat cum aratau telefoanele inainte de 2007 pana sa apara iphonul? Si voi imi vorbiti mie aici ca apple a copiat , a luat tehnologia existenta si a facut-o de 5 mii de ori mai buna ca oiţele alea nu erau in stare … Cunosc multi curajosi ca voi cu voma pe piept care isi cumpara android doar pentru simplu fapt ca la iphone nu pot trimite manele sau nu pot sa puna o melodie la sonerie ca la apple vezi tu ..tre sa iti mearga putintel minte sa ti le creezi tu in itunes … am vazut multi care au vandut telefoanele iphone doar pentru faptul asta … Multi cocalari au trecut pe andoid , asa ca lasati-ma in pace cu atitudina voastra de spartani ca stiti voi tot , stau an de an si vad cand scoate apple cate ceva si savurez si vad diferente enrome … voi ati urmarit vreodata o conferinta apple?

  13. @Marius

    Detin un iPhone 4s + noul iPad. Deci ar trebuii sa fiu subiectiv. Dar vreau sa fiu impartial. Faptul ca imi canta Marimba nu ma deranjeaza cu absolut nimic. Mi-am luat telefon sa vorbesc la el nu sa ascult muzica;) asa ca termina cu arogantele astea de 3 lei. Eu defapt cred ca tu esti un frustrat defapt. Nu noi. Noi doar spunem ca ceea ce fac cei de la Apple contra celor de la Samsung sau celor de la Htc e penibil! Asa ca nu mai fi asa indoctrinat si deschide putin mintea si ochii mai expertule in creat melodii in iTunes :)))

  14. Apple încearcă marea cu degetul sa ajungă sa dea in judecta toate firmele producatoare de terminale mobile pentru faptul ca ei au inventat telefonul. Voi nu vedeți ca sint penibili? Toți le fura si le copiaza totul.ei fac tot posibilul sa ramina singuri pe piața si sa vedeți atunci prețuri si tot ce vor ei.bucurati-va te telefoane pina nu introduc nano simul ca o sa vedeți atunci. Sint niște nesuferiti.si eu am iPhone dar nu sint fanatic.o sa zica ca ei au inventat roata si o sa vedeți mașini circulind pe senile.o prostie….

  15. Deja devin plictisitori cei de la Apple, cu toate ca folosesc majoritatea produselor lor, oricum samsung galaxy s3 e mult mai smecher ca 4S defapt nici nu il pot compara cu 4s-ul, ca el se compara cu s2, astept iphone 5 sau ce nume o sai mai dea, daca nu scot ceva nou trec la android.

  16. Tare idioti sunt astia de la Apple, cred ca nu au ce face , se oftica , si avand atatia bani nu au ce face cu ei. Au decis sa ii cheltuie pe procese. Mare idioti. Sa investeasca calumea si sa faca idevice-uri fara concurenta.

  17. @Hybrid Stiu asta,dar unii intrec masura,cred ca totul le apartine.Daca esti intradevar bun,ti piept celor care te copiaza prin lucruri/chestii noi si inovative,dandu-le peste nas;),nu prin eliminarea concurentei si astfel existand monopol(lucru ce a facut romtelecom pana a aparut rds si multe alte companii),oricum daca nu vin cu ceva folositor si intradevar sa merite 650 dolari,atunci isi au justificarea procesele acestea:);)

  18. Toate frustrarile astea de la 4S se trag. Daca ar fi lansat direct iPhone 5, lumea era mult mai calma si fericita acum. Parerea mea este ca batalia se da intre Android OS si iOS, nu intre Galaxy X vs iPhone Y, sau intre idioteniile de S-Voice vs Siri. Clar ca S-Voice este o clona a Siri, dar cum ramane cu Google Voice? Tot “un fel de” asistent vocal, mai idiot ce-i drept, dar inainte de Siri. Cum ramane cu LG Prada, mai idiot ca iPhone 2g, dar primul? Din toate procesele astea, deja penibile, tot noi pierdem. Eu detin un Galaxy S2, sotia 4S si la comun impartim un iPad2, si traim bine mersi sub acelasi acoperis. Recunosc, Siri e mai sexy :))

  19. In loc sa va bucurati de terminalele voastre, voi va certati ca la usa cortului. Ei se dau in judecata si noi castigam. E simplu. Fiecare cu gustul lui.

  20. @Dnycsy Bravo ma! Esti bun, cu rahatu’ tau de S3 . Du-te frate…treci pe android si iesi de pe site! Ca…parca asta era pentru idevice-uri , nu pentru porcariile voastre copiate…In android trb sa fii geniu sa intri sa setezi o amarata de alarma, pe cand iphone-ul este mult mai simplu si mai rapid.
    Bai fratilor, cand samsung avea telefoane cu antena pe care o ridicai cand vorbeai la telefon , apple a venit cu primu’ iphone (2g) care STIU ca este un progres urias pentru un prim telefon + ca avea si touchscreen pe vremea aia.
    Dupa care au venit si ei cu porcariile lor care au aproape la fel , setariile ,S-Voice etc.
    Daca vindeau ca un simplu telefon , mai ziceam…dar sa mai zici si ca este mai bun ca Apple?
    Daca ar fii so luam la performanta , duceti-va frate si luati-va Huawei cu procesor cu 4 nuclee.
    PEACE!

  21. bai anonym
    1.nu cred ca tu ai folosit android vreodata daca zici ca e greu sa setezi o alarma
    2. de copiat copiaza toata lumea (se inspira de fapt) si nu numai in industria asta (sa nu zici ca apple nu s-a inspirat)
    3.asta cu apple a scos iphone cand samsung avea tel cu antena las-o mai moale ca asa pot zice si altii ca atunci cand ei faceau tel apple nici nu stia ce sunt alea
    4.din cate se pare procesorul quad consuma mai putin curent decat cel dual core asa ca e mai bun
    vino cu ceva serios , daca nu las-o mai moale