MacBook Pro Retina Display – noul sistem de alegere a rezolutiei si primele benchmark-uri pentru ecran

 

  Intr-unul dintre zvonurile publicate in legatura cu MacBook Pro Retina Display s-a spus ca Apple intentioneaza sa modifice modul in care utilizatorii aleg rezolutia dispozitivului si iata ca acest lucru s-a intamplat. In OS X-ul noului MacBook Pro exista acum doua sisteme de alegere a rezolutiei: Best for Retina Display si Scaled. In Scaled doar 5 optiuni pentru alegerea rezolutiei, fiecare dintre ele oferind fie text mai mare, fie mai mult spatiu pentru a vedea continut, rezolutia maxima scalata care poate fi setata pe ecranul Mac-ului fiind de 1920 x 1200. Practic Apple a ales sa nu ofere utilizatorilor optiunea de a seta rezolutia pe care o doresc, dar sa le ofere o optiune simpla care le spune foarte clar ceea ce primesc, iar aceasta decizie s-ar putea intoarce impotriva lor in timp.

  Lasand la o parte informatiile privind rezolutia, trecem la benchmark-uri facute ecranului si observati ca MacBook Pro-ul cu Retina Display se claseaza pe o pozitie fruntasa, in niciodata pe primul loc. Cei de la Anandtech au facut 3 benchmark-uri, Pro-ul a iesit pe pozitia a doua in numai doua dintre ele, in al treilea iesind pe la jumatatea clasamentului. Desi Apple ofera singurul laptop care are o rezolutie atat de mare, in ceea ce priveste imaginile afisate pe ecran, Apple nu castiga in fata competitorilor directi, cel putin nu in benchmark-uri.

  Problema cu aceste benchmark-uri sta in faptul ca ele difera de rezultatele obtinute in viata reala, asa ca performantele ecranului ar utea fi mai bune sau chiar mai slabe.