TomTom furnizeaza hartile disponibile in aplicatia Maps din iOS 6

  Aseara Apple a anuntat lansarea unei noi aplicatii Maps, pe care v-am prezentat-o succint aici, care nu mai functioneaza in baza hartilor disponibile in sistemul Google Maps, ci in baza hartilor concepute de catre TomTom. Oficial Apple nu a spus care sunt partenerii sai, a spus doar ca sistemul este propriu, insa cei de la TomTom au confirmat colaborarea cu compania americana. Desi la o prima vedere colaborarea pare a fi de bun augur, din pacate TomTom nu are harti suficient de detaliate ale Romaniei, ultima actualizare a propriei aplicatii din App Store indicand faptul ca doar 42% din suprafata Romaniei este acoperita.

  In orasele mari nu ar trebui sa aveti probleme in a gasi vreo locatie, insa daca va aflati intr-un oras mic sau in afara orasului, atunci s-ar putea sa aveti probleme in a face o ruta pentru o anumita destinatie. Ma astept ca pana in toamna hartile sa fie mult actualizate, insa in momentul de fata aplicatia Maps a devenit semi-inutila pentru Romania.

UPDATE: Se pare ca si OpenStreetMap ofera harti pentru aplicatia Maps, mai multe detalii aveti in acest document al companiei.