Google pregateste lansarea unei noi tablete in urmatoarele saptamani

  Dupa Microsoft Surface-ul lansat in cursul noptii trecute de catre Microsoft, iata ca acum apar noi zvonuri cu privire la lansarea unei tablete Android de catre Google. Ele vin pe fondul atentiei de care a beneficiat tableta celor de la Microsoft si au rolul de a atrage atentia catre tabletele Android care pana acum n-au avut parte de prea mult succes, exceptie facand Kindle Fire care s-a vandut destul de bine pana in punctul in care oamenii au realizat ca pentru 200$ nu primesc prea multe. Revenind la Google, tableta din seria Nexus urmeaza sa fie lansata in saptamanile urmatoare, ea este produsa in colaborare cu ASUS si ar urma sa aiba un pret de aproxiamtiv 200 – 250$, plus un procesor quad-core.

The new Android tablet will be unveiled in the “coming weeks,” according to The Wall Street Journal. Citing “people familiar with the matter,” the report said that the new inexpensive Android tablet has been co-developed by Google and Asustek Computer. Google’s production of its own tablet is seen as an attempt by the company to take control of its Android platform and cut down on fragmentation. The report noted that many Android devices still run older versions of Google’s mobile operating system, and are held back by third-party hardware makers.

  Google ar inerca sa “atace” piata tabletelor cu ecran de 7 inch, singura in care iPad nu este chiar atat de populara si singura in care cei de la Amazon au descoperit o bresa ce le-a permis sa vanda cateva milioane de tablete Kindle Fire. In lipsa unei tablete iPad Mini care sa acopere acea piata, cei de la Google au posibilitatea de a lansa un produs interesant care sa se vanda bine si sa convinga multa lume ca tabletele mici au o oarecare utilitate. Ce va aduce Google pe piata vom afla in urmatoarele saptamani, insa lucrurile se anunta a fi foarte interesante.