Apple ar trebui sa invete ceva de la Windows Phone 8(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=25DKXGKblOw[/youtube]

  Aseara compania Microsoft a prezentat noul Windows Phone 8 care aduce o serie intreaga de functii interesante, inclusiv acest nou HomeScreen pe care il consider a fi extrem de interesant. Apple a fost intens criticata pentru ca nu a oferit utilizatorilor optiunea de a isi personaliza Homescreen-ul prin adaugarea de widget-uri si cred ca de la Windows Phone 8 compania din Cupertino ar putea invata ceva. Imi place modul in care au gandit cei de la Microsoft noul Homescreen, el nu poate fi implementat in iOS pentru ca este brevetat de Microsoft si este construit special pentru Windows Phone, insa cred ca Apple ar putea face ceva asemanator cu widget-uri.

  iOS-ul are nevoie de mai mult, homescreen-ul trebuie regandit putin si poate noul iPhone 5 va aduce o functie asemanatoare precum cea pe care o vedeti in clipul video de mai sus. Desigur ca implementarea unei asemenea functionalitati in iOS ar putea afecta experienta de utilizare a iDevice-urilor, insa sper ca Apple sa faca niste modificari radicale in iOS 6, desi prima versiune beta nu releva acest lucru.

29 COMENTARII

  1. adevarul e ca interfata windows 8 e cam cea mai spectaculoasa si frumoasa dintre toate platformele mobile existente pe piatza 🙂

  2. Da interesant …. Dar oare cum e touchscreenu ? Ca astia de la nokia o cam dau cu barca n pom cand vine vorba de touch . Asa in teorie multe telefoane de ale lor sunt senzationale in reclama si cand ajungi sa le butonezi lasa de dorit

  3. @KFF ejti cam subiectiv si nu poti sa accepti realitatea … degeaba postezi la acest articol ca nu ai cum sa scrii ceva interesant decat comentarii de om cu mintea intr-un mar 🙂 … windows 8 are o interfatza mult mai vie si mai interesanta ca iOS … treb sa fii obiectiv sa vezi asta … se vede de la o posta diferenta in favoarea windows 8 … iOS nu are nimic decat icoane … singurul dezavantaj al windows 8 este lipsa suportului pe telefoanele vechi (windows 7) si lipsa aplicatiilor … daca rezolva problema aplicatiilor, atunci vor avea un cuvant de spus in viitorul apropiat 🙂

  4. sunt posesor de iPhone de cativa ani, parca ti se ia de interfatza sistemului de operare … intr-adevar o fi easy-to-use sau mai stiu yo ce … dar yo unu m-am cam plictisit ca sa zic asa de interfatza … nimic nou … intr-adevar mi se pare cel mai stabil si bun sistem, dar la prima vedere windows 8 pare altceva, ceva nou care atrage … si cred ca merita incercat !!

  5. pai da … poate icoane animate vrei sa zici … asta e si ideea … nu doar niste pictograme care nu fac nimic … cred ca ejti singuru care e de parere ca “desenele animate” sunt naspa pe un telefon … si preferi icoanele statice care le gasesti cam pe orice alt telefon cu sistem de operare (fie el android, symbian etc) … si tiles-urile alea le faci tu cum vrei … customizare se cheama si fiecare si le face cum vrea 🙂

  6. si fluiditatea windows phoneului e cel putin peste iphone … am umblat pe un windows 7 phone si are o fluiditate cel putin egala cu a iphoneului … dar lipsa aplicatiilor e un mare minus ….

  7. se pare ca zaone nu e la birou 😀 dar asta e de bine pt ca si-a meritat’o!!!te rog sa nu stergi commentuuuuuuuuuuuu =))))))))))))))))))) mor de ras

  8. imo wp este doar o gluma sinistra de la ce “stie” la cum arata… in fine, tine de gustul fiecaruia..
    desigur ca apple nu va adopta vreodata tile-uri sau orice similar..

  9. E interesant windows phone. Dar am vazut o problema, pe un lumia 800 (WP 7.5): clip-urile de pe youtube sacadeaza din cand in cand. Si asta se intampla imediat dupa ce l-am pornit pentru prima oara… Problema asta aparea la windows mobile 6.0-6.5, se pare ca nu au rezolvat-o in totalitate.

  10. Lipsa aplicatiilor ….. In afara de vorbit la tel. , de scris mesaje, de citit, de vazut un contint media, de trimis fisiere si alte chestii de genul asta ce chestii majore faceti voi cu tel? Cate aplicatii aveti instalate pe tel si sincer….. Le folositi?

  11. @kff..chiar esti..limitat rau

    Foarte futurist os..e mult mai frumos decat ios de o mie de ori..oare merge sa il pun pe i4?:)))
    Sunt de apreciat baietii..nu au copiat nimic..absolut nimic si au venit cu ceva elegant..
    M-am saturat de ios si de homscreen-ul lui pana peste cap..tin i4 pt ca este cel mai elegant si bine facut tel..atat.
    Toata lumea spune ca e cel mai stabil os ca e fluent ca nu stiu ce..dal draq..poate sa se mai si intepe…dar sa arete bine, sa faca ce imi doresc si sa ma incante folosirea lui.
    Homescreen-ul la ios e la fel ca la vechile nokia..toate modelele la fel..pacat ..

  12. Arată foarte interesant acele tiles, oferă multe informații dar mi se par cam aglomerate și neordonate, parcă deranjează puțin la vedere.. Îmi place mult lock screen-ul, mai mult decât la iPhone.
    Home screen-ul nu mi se pare mult mai bine realizat decât la iPhone, dar arată mai multe informații într-un mod mult mai elegant (chair dacă e aglomerat) decât pe Android. Mie îmi place home screen-ul folosit pe iPhone așa cum e, nu simt neapărat nevoia de vreo modificare.

  13. Am avut si windows phone,chestia ce ma facut sa trec inapoi pe iphone sunt aplicatiile,ca in rest,e ca un iphone la capitolu fluiditate,recomand telefoanele k windows persoanelor dependente de social network,e cel mai cool sistem in acel domeniu:)

  14. eu zic sa va resemnati cu Maps asta nou si cam atat:) asta e ios , o schimbare radicala poate o sa vedem peste vreo 2 generatii.

  15. Posed iphone, prietena lumia 800, l-am cam testat, fara indoiala wphone e elegant, poti customiza nivelul de animatie, fluid, nu are destule app inca, e un mediu mai plictisitor momentan. Telefonul arata bine, e clar ca in viitorul apropiat va fi un playmaker.
    Android e un kitsch, iOS ar cam trebui sa aduca inovatii, e cam static, dar are cel mai scurt drum spre a lansa o app generalistic vorbind. Nu sunt deloc atras de android, dupa cum preciza cineva mai sus, nu l-as putea vedea pe un telefon business, wphone arata mai matur, are integrarea social extraordinara. E nevoie de concurenta

  16. Mie personal ios mi se pare cel mai stabil si mai elegant sistem de operare, nu cred ca mi-as dori un telefon pe care cand il deschid sa iasa “artificii” din el sau cand intru intr-o aplicatie sa se dea mai intai de 3 ori peste cap si dupa care sa intre in ea.

  17. WP7 are deja peste 100 000 aplicatii. E stupid sa te plangi de asta, desi sunt sigur ca ‘there is an app for that’ in iOS store. Win8 schimba complet situatia, dat fiind ca va rula kernelul NT pe telefon. Practic aproape toate aplicatiile scrise pt win 8 pe desktop vor putea fi trivial recompilate pt a rula in WP8. Plus secure boot features, deja ios e un toy system.