iPhone 4 si unlock-ul pentru baseband-urile 04.11.x si 04.12.x

  Saptamana aceasta Dev Team a lansat o solutie de baseband downgrade pentru posesorii de terminale iPhone 3G/3GS care aveau instalat in dispozitive baseband-ul 06.15.00 al tabletei iPad. Din pacate aceasta solutie nu functioneaza pe toate terminalele iPhone 3G/3GS si din pacate ea nu este disponibila pentru iPhone 4. Multi dintre voi m-au intrebat daca exista vreo metoda de a decoda baseband-urile 04.11.x si 04.12.x ale iPhone 4, iar din pacate raspunsul este nu. In momentul de fata nu exista vreo metoda de a decoda aceste baseband-uri, daca nu ati facut in prealabil o decodare cu SAM.

  Am fost intrebat daca Dev Team va lansa vreodata o solutie de unlock pentru acest baseband si raspunsul este : nu stiu. Dev Team a afirmat cu convingere ca nu va lansa o solutie de baseband downgrade pentru iPhone 3G/3GS, insa acest lucru s-a schimbat, asa ca orice este posibil pentru iPhone 4. Din pacate nu se stie cat va dura pana cand o potentiala solutie de unlock pentru iPhone va fi lansata, asa ca trebuie sa aveti foarte multa rabdare. Din pacate nici dezvoltatorii cartelelor Gevey nu au o solutie de unlock si fara ei nu dezvolta nimeni altcineva, deci deocamdata trebuie doar sa aveti rabdare.

  Din pacate iPhone 4 este singurul iPhone ale carui baseband-uri din iOS 5 nu pot fi decodate, restul terminalelor vandute de Apple avand solutii de decodare fie prin software fie folosind cartele Gevey.