Microsoft Surface ar putea costa aproximativ 1000$

   Microsoft Surface, tableta care a entuziasmat fara prea mult efort extrem de multa lume, ar putea fi disponibila in toamna la preturi ce incep de la 600$ si se termina la nu mai putin de 1000$. Desigur ca informatiile nu sunt 100% sigure, insa ele vin de la oameni din interiorul companiei Microsoft care ar fi lucrat la dezvoltarea produsului. Cei de la TNW au reusit sa discute cu acesti oameni care sustin ca tableta Surface cu Windows RT si procesor ARM ar urma sa aiba preturi ce incep de la 600$, iar tableta Surface cu Windows 8 Pro si procesor Intel i5 ar urma sa fie disponibila la preturi ce incep cu 1000$.

  Versiunea cu Windows RT si procesor ARM Nvidia Tegra 3 va avea 32 GB si ar urma sa fie putin mai ieftina decat tableta iPad 3 cu 32 GB, ambele tablete urmand a fi Wi-Fi Only. Din pacate tableta celor de la Microsoft are o rezolutie inferioara si nu va rula programele disponibile pentru Windows, deci cei care o achizitioneaza vor trebui sa astepte cateva luni bune de zile sau poate chiar un an pana cand dezvoltatorii vor face aplicatii compatibile. Tableta Microsoft Surface care va rula Window 8 si va costa 1000$ va fi tot Wi-Fi only cu 32 GB si va fi cu 170$ mai scumpa decat iPad 3 4G de 64 GB, dar va costa la fel de mult precum un MacBook Air de 11.6 inch care are specificatii mult mai bune.

  Daca preturile acestea se vor pastra, eu nu vad de ce un utilizator obisnuit ar alege Microsoft Surface in dauna unei tablete iPad/a unei tablete Android sau a unui MacBook Air/alt ultrabook disponibil pe piata.