Noul port conector al iPhone 5 ar putea fi compatibil cu standardul micro-USB

 

  De cateva luni de zile se speculeaza ca noul iPhone care urmeaza sa fie lansat in toamna va avea un port conector de 19 pini, care va arata exact precum in imaginea de mai jos. Desi deocamdata prea multe detalii nu se cunosc in legatura cu acest dock, cei de la Gizmodo prezinta o teorie interesanta, conform careia el ar urma sa fie compatibil cu standardul micro-USB. Apple a semnat un document prin care se obliga sa implementeze in iDevice-uri noi porturi conectoare compatibile cu standardul micro-USB si in iPhone 5 ar putea face aceasta schimbare.

  Daca Apple va lua aceasta decizie, atunci vom putea incarca un iPhone folosind orice fel de incarcator compatibil cu standardul micro-USB si probabil vom putea conecta iPhone-ul la calculator folosind orice astfel de cablu. Desigur ca s-a pus problema incompatibilitatii accesoriilor, insa un convertor precum cel din imaginea de mai sus ar permite utilizatorilor sa foloseasca in continuare accesoriile vechi care au un port conector de 30 de pini. E greu de spus daca teoria celor de la Gizmodo se va transforma in realitate, insa deocamdata Apple nu s-a tinut de obligatiile asumate in fata UE.

7 COMENTARII

  1. Banuiesc ca si celor de la Apple le foloseste portul microusb, facand loc in telefon si cu aceasta okazie mutand mufa audio 3,5.