In viitor iDevice-urile vor ajusta anumite elemente ale interfatei in functie de pozitia ta fata de dispozitiv

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c9X7D87uJ7Q[/youtube]

  In aplicatia Music a noului iOS 6 Apple a implementat o animatie foarte interesanta care apare atunci cand utilizatorul isi schimba pozitia fata de butonul de volum al player-ului muzical. Ceea ce vedem acum este doar un mic test facut de catre inginerii companiei Apple, deoarece in viitor se pare ca intreaga interfata de utilizator a iOS-ului va contine asemenea elemente. Un angajat al Apple a fost citat ieri aici si se pare ca Apple deja lucreaza la un sistem care va afisa umbrele meniurilor in functie de pozitia utilizatorului fata de iDevice. Totul este facut folosind senzorul de lumina ambientala pe care toate iPhone-urile le au, insa desigur ca si camera poate fi oricand folosita.

One Apple employee (who I can’t name as the company does not allow employees to speak on the record without approval from media relations) said that in the future, your phone will show drop shadows based on the actual position of the light in the room, as detected by the phone’s ambient sensor — and everything in the UI will be rendered in 3D on the fly.

  Deocamdata acel buton din aplicatia Music este singura dovada concreta a faptului ca Apple are intr-adevar intentia de a include asemenea animatii in iOS si desigur ca nu se stie cand sau daca acele animatii vor fi implementate. Consider ca o modificare atat de importanta a UI-ului iOS-ului ar putea convinge multi posesori de iDevice-uri ca sistemul de operare nu are nevoie de modificari substantiale in ceea ce priveste design-ul HomeScreen-ului sau a aplicatiei Settings, de exemplu, deci sper ca Apple sa implementeze totul cat mai curand in iOS.

3 COMENTARII

  1. Toate aceste tweak-uri sunt din punctul meu de vedere “useless eye candy” si vor consuma si resurse de procesor si memorie mai ales daca in dulcele stil apple nu vor putea fi dezactivate. Interfata ios are nevoie de un redesign care sa adauge mai multa functionalitate si informatie si nu de bling bling.