Apple plateste 60 de milioane de dolari pentru a incheia disputa privind trademark-ul iPad

  Timp de cateva luni de zile cei de la Apple au fost implicati in mai multe procese intentate de catre o companie chineza numita Proview, companie care dorea sa obtina 1 miliard de dolari de pe urma trademark-ului iPad. Apple cumparase de la o subsidiara a Proview dreptul de a utiliza trademark-ul iPad in toata lumea, insa compania mama sustine ca acest drept nu s-ar aplica si in China. Dupa procese indelungate, negocieri intense si o vizita a lui Tim Cook in China, iata ca Apple a fost acum de acord sa incheie intrega disputa pentru suma de 60 de milioane de dolari.

BEIJING (AP) — A Chinese court says Apple has agreed to pay a local company $60 million to settle a dispute over ownership of the iPad name. The Guangdong High People’s Court said Monday that Apple and Proview Technology reached the settlement through mediation. The court said that ended the legal case.

  Aceasta intelegere vine la cateva luni dupa ce Proview a incercat sa retraga tableta din magazinele chinezilor si se pare ca va incheia definitiv disputa. Cei de la Proview au cerut in prima faza o suma imensa pentru acest trademark in ideea de a isi plati creditorii, cei de la Apple au facut o oferta initiala de 16 milioane de dolari, insa iata ca la final suma va fi de 4 ori mai mare. Platind acesti bani Apple scapa de o mare “durere de cap” care ar fi putut-o costa mult mai mult daca avocatii Proview ar fi reusit sa interzica vanzarea tabletelor iPad in China.

  Informatiile privind acest acord au fost facute publice in cadrul unei sedinte de judecata tinute de o instanta superioada a provinciei Guangdong.

5 COMENTARII

  1. 60 de mil oficial, vreo 300 neoficial…la cum stateau lucrurile pt Apple e greu de crezut ca s-au mulțumit cei de la proview cu asa suma mica in comparatie cu ce au cerut iniția, hai sa fim seriosi.