Mozilla va lansa anul viitor un nou sistem de operare pentru terminale mobile

  Astazi Mozilla, producatorul celebrului browser Firefox, a anuntat ca in anul 2013 vor ajunge pe piata primele terminale mobile care vor rula sistemul sau de operare. Boot to Gecko se numeste proiectul initiat de catre Mozilla pentru dezvoltarea acestui sistem de operare pentru terminale mobile, iar Alcatel si ZTE vor fi primii producatori care il vor implementa in smartphone-uri. Operatorii de telefonie mobila Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefónica si Telenor vor introduce smartphone-urile in propria oferta, deci Mozilla va avea parte de sustinere puternica inca de la inceput.

Mapping to key Firefox footprints around the globe, leading operators Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefónica and Telenor  are backing the open Firefox OS as an exciting new entrant to the smartphone marketplace. They have also identified the potential of the technology to deliver compelling smartphone experiences at attainable prices. Device manufacturers TCL Communication Technology (under the Alcatel One Touch brand) and ZTE today announced their intentions to manufacture the first devices to feature the new Firefox OS, using Snapdragon™ processors from Qualcomm Incorporated, the leader in smartphone platforms. The first Firefox OS powered devices are expected to launch commercially in Brazil in early 2013 through Telefónica’s commercial brand, Vivo.

  Firefox OS este in principal destinat smartphone-urilor din categoria mid – low end, deci vor concura in principal cu Android OS-ul celor de la Google. Mozilla a construit sistemul de operare folosind tehnologii gratuite si standardul HTML 5, deci teoretic nu ar trebui sa fie agasata de procese privitoare la incalcarea vreunor brevete de inventie. Deocamdata nu am vazut vreo demonstratie publica a noului sistem de operare, insa cei de la Apple nu au de ce sa se teama deoarece Mozilla este interesata sa fure o parte din cota de piata a producatorilor de terminale Android/Windows Phone si BlackBerry.

8 COMENTARII

  1. Zaone, din cate am vazut, tu esti administratorul blogului si vreau un raspuns de la tine la urmatoarea intrebare : Sa imi cumpar un SGS3 sau sa astept lansarea noului iPhone (dar cand se zvoneste ca va fi lansat?)
    Deoarece urmaresc de 2 saptamani sa imi cumpar un telefon nou. Pana acum am avut un Motorola Droid, m-am impacat bine cu el, dar l-am scapat pe scari si s-a crapat ecranul, inca mai merge, insa e invechit…
    M-am gandit la un iPhone, dar iOS-ul este prea “batran”, fara widgets, fara meniu, fara costumizare, fara multitasking…
    Zaone astept raspunsul tau, merita sa renunt la android pentru iOS? (Folosesc telefonul pentru orice: internet, jocuri, muzica, filme etc.)
    Multumesc!

  2. Scuze ca am postat aici, nu ma intelege gresit, am fost un “fan” android, iar acum incep sa imi placa iPhone-urile (sper ca am scris bine). Zi-mi opinia ta te rog, ce ai alege tu dintre S3 si iPhone? (Te intreb fiinda ai mai multa experienta, ti-au trecut prin mana mai multe telefoane)
    Asta e ultima intrebare, nu mai deranjez.(Trebuia sa fi folosit forumul, dar am vrut un raspuns de la tine). Multumesc! 🙂

  3. Mircea, este un review pentru s3 facut de zaone.
    Scrie pe google samsung galaxy s3 review idevice.ro si sigur o sa iti apara pagina, gasesti acolo tot ce ai intrebat mai sus. Sper ca ti-am fost de ajutor

  4. Mircea, eu in locul tsu as mai astepta iphone 5 cine stie daca nu iti iei iphone atunci poate apare cva smecher htc sau samsung. S3 mi se pare prea mare sincer au exagerat. Un 4.3 era perfect dar 4.7 …. Depinde ce vrei tu acum eu as astepta numai bn se mai ieftineste s3