iPhone 4S incepe sa piarda teren in Europa, iPhone 5 si Samsung Galaxy S III sunt principalii vinovati

  Terminalul iPhone 4S s-a vandut extrem de bine in primele 6 luni de la lansarea oficiala, pe 24 iulie vom afla cat de bine s-a descurcat dispozitivul in ultimele 3 luni de zile, insa in Marea Britanie se pare ca popularitatea sa a scazut. Pana in luna iunie iPhone 4S reprezenta un sfert din vanzarile de telefoane mobile din Marea Britanie si desi luna trecuta a ramas popular, el a reprezentat doar o cincime din totalul vanzarilor. La aceasta scadere in vanzari a contribuit desigur Samsung Galaxy S III, dar si zvonurile privind lansarea iPhone 5 care va avea loc in toamna acestui an. In cifre, se pare ca Apple vinde in jur de 55.000 de unitati pe saptamana, in timp ce Samsung ar vinde in jur de 50.000 de unitati pe saptamana, dar deocamdata vorbim despre cifre prezentate de analisti.

  Daca pana acum vanzarile iPhone-urilor scadeau in perioada martie – iunie din cauza anticiparii lansarii unui nou model, iata ca anul trecut si anul acesta perioada iunie – octombrie pare sa afecteze vanzarile smartphone-urilor produse de Apple. E normal sa fie asa avand in vedere ca Apple lanseaza o versiune beta noua a iOS in luna iunie si pana in septembrie/octombrie o testeaza cu dezvoltatorii, iar intreaga lume citeste zvonuri despre un posibil nou terminal iPhone. Aceste zvonuri afecteaza serios vanzarile terminalelor aflate in magazine si anul acesta iPhone-ul va avea cele ma iproaste vanzari pe perioada verii, o situatie similara cu cea de anul trecut.

13 COMENTARII

  1. Si asa o sa fie mereu – Samsung a ales bine perioada de lansare a flagship-ului anual. Iar acum mai iese si Jelly Bean si probabil vor urma terminale care il vor folosi.
    Apple o sa recupereze pt 3 luni la toamna si de sarbatori, apoi va fi iar depasit.

  2. Acum sincer, ce sens are sa cumperi 4S cand in 2-3 luni apare alt model? Chiar daca nu-ti place acel model, cumperi 4S-ul la un pret mai mic.

  3. zaone ajunta-ma si pe mine cu dilema asta.Am un i4 decodat cu gevey si ios 4.2.1.SHsh salvate in pc.In urma instalarii la o aplicatie din cydia s dus softul si nu se mai aprinde deloc.Incerc sa fac restore tot la 4.2.1 dar imi da eroare 3194.Am incercat toate variantele si cu host modificat si cu tiny umbrella dezactivate functiile acelea.ce pot face.Multumesc mult.

  4. Interesul scade pe zi ce trece si asta e perfect normal. Pentru un produs care costa 700 euro nu se merita sa te grabesti in a cumpara un 4S, model de care peste cateva luni nu va mai fi in atentia cumparatorilor si nici a companiei prea mult, in conditiile in care noul model va costa tot atat … Poate daca Apple ar lansa cate un model la o perioada mai mare de timp(1 an jumatate – 2) popularitatea nu ar scadea atat mult si lumea ar mai lua in considerare achizitionarea uni 4S si dupa 7-8 luni de la lansare. Cu siguranta Apple are un plan de marketing bine pus la punct si noi nu trebuie sa ii plangem …

  5. Cred ca nu stii ce vb,cum sa piarda in fata a ceva ce nu exista…ca vezi doamne lumea nu mai cumpara din cauza ca o sa se lanseze iphone 5 este o explicatie mizerabila.daca intrebi pe cineva cum e iphone ca vreau sa mi iau si eu unul toti or sa zica nu ti lua ca e prost

  6. @Mini: Explicatie mizerabila ca a ta :)) Ca o coincidenta, asta aud si eu despre Android, “nu-ti cumpara ca e prost facut, functioneaza greu, etc”.

  7. Te ai atacat imediat :))) am zis ca e prost ifone eu am ifone … N am zis nmk de android in discutia asta, ultrasule :))dar nu poti sa spui ca nu se cvinde din cauza la ceva ce nu exista