Apple si Samsung doresc sa isi reduca pretentiile in procesele din SUA

  In cursul noptii trecute s-a aflat ca Apple si Samsung ar fi interesate sa renunte la o parte dintre pretentiile ridicate actiuni intentate la o instanta judecatoreasca in SUA. Judecatoare care a analizat actiunile companiilor le-a cerut acestora sa isi reduca pretentiile doar asupra brevetelor de inventie pentru care sunt sigure ca pot demonstra incalcarea proprietatii intelectuale si dupa o initiala renuntare la anumite pretentii, cele doua companii au renuntat din nou la o parte dintre cereri. Cei de la Apple au renuntat la brevete de inventie care au legatura cu tehnologiile multitouch, au renuntat la un brevet de inventie prin care era atataca tableta Galaxy Tab 7.0, dar si la alte cateva brevete mai putin importante.

  Cei de la Samsung au redus de la 15 la 9 numarul de brevete care se presupune ca au fost incalcate de catre Apple, totul in ideea de a expedia procesul ce urmeaza sa inceapa. Desigur ca judecatoarea careia i-au fost repartizate actiunile ar putea cere o noua reducere a pretentiilor, insa ramane de vazut daca avocatii celor doua companii vor fi dispusi sa mai faca, concesii. Deocamdata Apple pare sa se concentreze pe Samsung Galaxy Nexus, un terminal foarte important pentru Google, un terminal care a fost ieri scos din vanzare din magazinul american al Google.

1 COMENTARIU

  1. E cam dubioasa partea cu procesele Samsung-Apple. Pentru ca cine a avut de castigat mai mult a fost Samsung. Adica a devenit nr.1. Intelegerea este urmatoarea : eu iti fac componente ieftine tu imi faci publicitate (fie si negativa)