iPad Mini ar putea avea un ecran asemanator cu cel al iPhone 3GS, iPad sau iPad 2

  Zvonurile aparute in ultimele zile dau drept sigura lansarea unei tablete iPad Mini in toamna acestui an, insa nimeni nu stie deocamdata sigur ce fel de ecran ar urma sa aiba acest produs. John Gruber presupune ca noua tableta ar urma sa aiba un ecran identic cu cel al iPhone 3GS, iPad sau iPad 2, iar rezolutia acestuia ar urma sa fie 1024 x 768. El spune ca ecranele sunt construite la marimi mult mai mari decat cele pe care le vedem in dispozitive, companiile taind ecranele mari in bucati mici pentru a le include in smartphone-uri sau tablete.

Here’s the logic behind such a display. Displays aren’t manufactured at their finished size; rather, they’re made on big sheets, and then cut to size. I believe the iPad Mini (or whatever it’s going to be called) uses the same display as the iPhone 3GS. So instead of cutting these sheets into 3.5-inch 480 × 320 displays for the iPhone 3GS, they’ll cut them into 7.85-inch 1024 × 768 displays for the smaller iPad. Same exact display technology, though — display technology that Apple has been producing at scale ever since the original iPhone five years ago. These are displays Apple knows they can produce efficiently and in enormous quantities. All they have to do is cut them into bigger pieces.

  El spune ca utilizarea unui asemenea ecran ar permite celor de la Apple sa se asigure ca nu au probleme cu stocurile si ar evita o fragmentare a platformei. Rezolutia 1024 x 768 este utilizata deja in iPad 1/2, deci iPad Mini ar rula aplicatiile deja existente in App Store fara nici cea mai mica problema, iar dezvoltatorii nu ar fi obligati sa refaca grafica respectivelor aplicatii. Din punct de vede tehnic utilizarea unui asemenea ecran este logica si cred ca Apple va alege sa mearga pe calea logica, lasand Retina Display-ul pentru viitor.

11 COMENTARII

  1. Hmm, deci fara retina pe ipadul micut … Pai inseamna ca vor sa fie mai competitivi baietii si la pret … Desi, mai mic cu pixeli mai mari nu pare a fi ecranul Apple …

  2. John Gruber spune ca ecranul o sa fie ca la 3GS. Deci cu un ppi de 165 si unghiuri de vizibilitate proaste (non-IPS).

    Pai nene Nexus 7 are un ppi de 216 si este IPS.

    Plus ca e si cu 50-100 usd mai ieftin…

  3. de acord cu @Mihai. Nu vad nici o logica in a lansa un produs la un pret mai mare si o calitate mai proasta decat cea existenta pe piata la ora actuala. Ce naiba, Alldro 2 Speed de la Allview are aceleasi caracteristici ale ecranului cu cele descrise de tine (@zaone) mai sus.

  4. Who the f… is John Gruber ? (vorbesc la figurat)
    Nu cred o iota din ce spune individul asta. Nu cred ca Apple va scoate un iPad mini cu ecran non IPS, ar fi o tampenie si nu ii caracterizeaza!
    Eu sincer as cumpara un iPad Mini cu ecran retina, daca pretul ar fi undeva pe la 1000-1100 LEI .

    @Mihai are dreptate !

  5. Well John Gruber e un om cu foarte multe relatii la Apple, all the way up to Tim Cook. Stie foarte bine cum lucreaza compania si el doar a presupus ceva, nu a spus sigur.

  6. What a fuck is this ? Este o gluma ca daca ar lansa un ipad mini macar sa aiba retina display ca exista dar nu non-IPS poate cu IPS da eu chiar daca ar costa mai putin decat ipad 3 eu tot as cumpara ioad 3

  7. @Andrei, iPad 1 si iPad 2 au ecran identic, difera doar (eventual) temperatura de culoare(alb). Sunt curios cum anume ai dedus tu ca se vede jegos pe iPad 1….Eventual mai trebuie curatat din cand in cand ecranul…:)

  8. Cand progresam zi de zi cu dispozitivele, ei regreseaza? Nu cred asta, mai ales ca si-au consolidat brandul prin “retina display@

  9. de ce va impacientati ma? ca a zis analistul ala ideeile lui de dimineata cand statea pe buda? nimeni nu stie absolut nimic dar fiecare tre sa-si dea cu parerea. asteptati nitel ca acusi vin si chinezii cu primele carcase.