Apple vorbeste despre Find and Call – prima aplicatie de tip spam pentru iOS

  Ieri v-am spus ca o aplicatie numita Find and Call a intrat in lista de aplicatii gratuite din App Store, insa din pacate ea afecta serios intimitatea utiliatorilor. Cei de la Kaspersky au spus ca aplicatia fura agenda de contacte a utilizatorilor, o incarca pe serverele dezvoltatorilor si acestia trimit mai apoi mesaje SMS/email-uri de tip spam catre diverse persoane. Unii au denumit, in mod gresit, aceasta aplicatie ca fiind un troian, insa aceasta denumire este fortata pentru o aplicatie de acest gen, avand in vedere ca nu vorbim despre un software special facut in acest sens.

The Find & Call app has been removed from the App Store due to its unauthorized use of users’ Address Book data, a violation of App Store guidelines.

  In ideea de a linisti utilizatorii, cei de la Apple au declarat ca aplicatia a fost retrasa din App Store pentru ca nu respecta regulamentele sale, insa ea nu trebuia sa ajunga acolo. Din pacate inginerii Apple nu pot verifica 100% o aplicatie pentru a vedea daca ea transfera intr-adevar aceste date deoarece aplicatiile au acces la agenda de contacte oricum si o pot transfera, insa unii dezvoltatori profita de acest sistem pentru a prelua, fara consimtamant, datele noastre. In concluzie, aplicatia aceasta a fost retrasa, insa desigur ca ar putea exista altele asemanatoare, dar care nu au fost descoperite.

3 COMENTARII

  1. Scuze pt offtopic..dar am si eu o intrebare..@zaone, de cand am ios 6 nu mai pot sa imi sincronizez melodile..dau sync cu wifi..si cu cablu dar degeaba..stii cumva de ce? Sau cum pot sa rezolv problema..mersi anticipat