Apple poate invata ceva de la Google in ceea ce priveste Siri

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mVFdC1Mj6HY[/youtube]

  Aseara v-am prezentat aceasta comparatie intre Siri Dictation si functia de dictare a Google Search, iar acolo avem o diferenta extrem de importanta intre cele doua sisteme. Practic Google le ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a dicta texte catre propriul terminal, insa spre deosebire de Apple ofera aceasta functie chiar si atunci cand utilizatorii nu au o conexiune de internet. Google a implementat direct in Android 4.1 Jelly Bean sistemul sau de scriere dupa dictare si recunoastere a comenzilor vocale, astfel ca o conexiune de internet nu este necesara pentru a utiliza acest sistem.

  In cazul Siri este nevoie de o conexiune de internet pentru ca absolut toate comenzile ajung la serverele Apple si de acolo Siri primeste comenzile si raspunsurile pentru noi. Acest sistem este relativ bun, dar inregreuneaza interactiunea cu utilizatorii si se dovedeste a fi inutil in situatia in care conexiunea de internet este inexistenta. Partea buna a sistemului sta in faptul ca Apple il poate imbunatati constant prin propriile servere, lucru pe care Google probabil nu il poate face decat printr-un update al Android OS. Mai exact, Apple modifica prin serverele sale felul in care raspunde Siri si poate corecta eventualele probleme sau algoritmi de recunoastere a cuvintelor, insa Google nu prea poate face acest lucru.

  Chiar si asa, eu cred ca implementarea unui modul offline a Siri Dictation este necesara pentru posesorii de iDevice-uri, mai ales daca Apple vrea sa atraga cat mai multi clienti din segmentul business. Desigur ca in Romania ambele sunt inutile pana cand limba romana va fi suportata de ele, insa poate pana atunci Apple se va gandi sa ofere functionalitate offline pentru Siri.

4 COMENTARII

  1. Offline dictation si comenzi vocale offline exista in Android de la Gingerbread.
    Este capabilitatea sistemului de operare si nu a unui server. iOS-ul nu are decat o interfata care comunica cu serverul.
    E metoda Apple de a-si tine sistemul “light” si “fluid”.

  2. Siri in romana nu isi are sensul pana cand nu vom avea Wolfram Alpha in romana ! (slabe sanse)

    Siri fara Wolfram Alpha isi pierde o mare parte din functionalitate.Nu vad cum va raspunde Siri la intrebari ce tin de matematica, astronomie, geografie, etc in romana din moment ce WA, e doar in engleza.

  3. Chiar daca functia cu pricina nu este implementata direct in Siri, in appstore exista dragondictation, inclusiv in limba romana, ce poate fi utilizat si offline si pe care, eu unul, il folosesc frecvent.