Hacktivare iPhone 4S, iPhone 4 si iPhone 3GS pe iOS 5.0 – 5.1.1

  In momentul in care achizitionezi un iPhone codat pe o retea din straintate sau pe o retea din Romania accepti implicit faptul ca nu il vei putea activa vreodata decat daca ai o cartela valida a operatorului pe care acel dispozitiv este codat sau daca ai posibilitatea de a il hacktiva folosind o solutie de jailbreak. redsn0w si sn0wbreeze sunt singurele programe care hacktiveaza terminale iPhone in timpul procesului de jailbreak, insa ele nu functioneaza decat pe anumite dispozitive, iar mai jos va voi detalia optiunile pe care le aveti.

  iPhone 3G/3GS pot fi hacktivate pe orice versiune a iOS cu redsn0w si sn0wbreeze, terminalele nefiind limitate din vreun punct de vedere, putand fi deasemenea decodate folosind ultrasn0w. Cand achizitionati un asemenea dispozitiv puteti fi siguri ca il activati si decodati indiferent de versiunea publica de iOS pe care o rulati pe el.

  iPhone 4 poate fi hacktivat cu redsn0w si sn0wbreeze pe orice versiune a iOS, insa daca are baseband-ul 04.11.08 sau mai mare, atunci decodarea este imposibila. Puteti face hacktivarea cu acele doua programe, insa decodarea nu o puteti face si utilizati iPhone-ul ca un iPod Touch pana cand apare o solutie de decodare pentru el. Hacktivarea poate fi facuta pe orice versiune a iOS fara probleme.

  iPhone 4S NU poate fi hacktivat cu niciun program in momentul de fata, insa folosind cele mai recente versiuni ale cartelelor Gevey Ultra S il puteti decoda fara prea mult efort. Din pacate nu puteti face jailbreak pe iOS 5.0.1/5.1.1 cu Absinthe daca nu activati acest terminal, asa ca daca achizitionati unul codat in strainatate asigurati-va ca aveti o cartela de activare pentru el, altfel s-ar putea sa il tineti in sertar multa vreme. Desigur ca daca nu doriti sa ramaneti cu un iPod Touch in locul unui iPhone, puteti face o decodare permanenta si aici aflati cum.

  Cred ca explicatiile de mai sus va sunt utile si exceptii de la ce am scris aici nu exista in momentul de fata. Hacktivarea nu se poate face fara jailbreak si deocamdata pe iOS 6 nu se aplica.