Ai fi dispus sa cumperi un iDevice fara sa stii cum arata?

  Ieri v-am spus ca in China unele website-uri deja inregistreaza precomenzi pentru terminalul iPhone 5, preturile incepand de la 160$ si ajungand pana la 1200$, sau chiar 8600$ in unele cazuri. Cei care fac acum o precomanda pentru un iPhone 5 platesc niste bani fara sa stie exact cum arata dispozitivul pe care urmeaza sa il primeasca, alegerea fiind facuta in baza zvonurilor aparute pana acum pe internet, dar si in baza increderii in brandul Apple. Exista foarte multe persoane care sunt dispuse sa cumpere produse ale unei companii fara sa le incerce macar o data, acesti utilizatori avand incredere atat de mare in brand si dorindu-si atat de mult un produs incat ar fi dispusi sa plateasca oricat pentru a il cumpara, chiar si fara sa il vada.

  Desigur ca Apple are extrem de multi fani de acest gen si in China avem cea mai buna dovada a existentei lor, China fiind o piata in care iDevice-urile sunt extrem de iubite si de cautate. Ceea ce se intampla acolo se intampla intr-o anumita masura si in alte piete de pe glob, insa in tarile dezvoltate numarul utilizatorilor care ar fi dispusi sa cumpere cu ochii inchisi un iDevice sau orice alt produs este foarte mic. Nu as da bani pe un produs fara sa il vad, indiferent cata incredere am in respectivul brand si sunt curios sa aflu daca voi ati fi dispusi sa cumparati un iDevice sau alt produs al Apple fara sa il vedeti in prealabil.

25 COMENTARII

  1. Daaaa… As cumpara un iPhone 5 chiar acum. De fapt, ma duc sa iau vreo 10 din china, ca, na, ce sa si fac cu 86000$ ? Nu, acum pe bune, n-as cumpara niciodata un produs, de orice fel ar fi el, fara sa stiu cum arata sau ce specificatii are. Mi se pare cea mai mare tampenie sa dai banii pe ceva ce nu exista inca. Si, cum ai spus tu “Nu as da bani pe un produs fara sa il vad, indiferent cata incredere am in respectivul brand”

  2. As da pe iPhone5, chiar daca nu stiu sigur cum va arata si ce specificatii va avea, sigur va fi mai bun ca iPhone4 pe care il am acum.
    Dar as plati pretul corect, care va fi pe piata, nu mii de dolari sau euro asa aiurea in tranvai.

  3. Daca e vorba de Apple, DA as lua un produs de la ei fara sa stiu cum arata, pentru ca sunt convins ca nu poate fi mai slab decat produsele precedente, iar alt motiv este calitatea Apple (cat mai simplu, performant si accesibil).

  4. @ZAONE , scz de offtopic ….. pe iOS 6 beta 2 , in look screen iti apare in partea de sus lagatul ? dovada ca este telefonul blocat? … la mine nu mai apare , asa cum se intampla pe iOS 5.1.1 :))

  5. Da as cumpara si nu unu vre-o 10 ! Motivul? Toate produsele apple sunt facute cu mult bun gust, bune calitativ si clar ti se potrivesc precum o manusa!

  6. Niciodata nu MAI cumpar un device pana nu trece de primul test, cele de “laborator” sunt mai limitate sau sa zicem controlate fata de “exterior”>
    Din moment ce intram in a 5-a generatie si ei nu au reusit sa rezolve anumite buguri, unele chiar destul de serioase, nu cred ca are rost sa ma asez la prima coada.
    Sa multumim cobailor ca ne fac viata mai usoara!

  7. Ganditiva ca sunt persoane (chiar si in Romania) care au platit nu 8600 euro pe un produs de care nu stiau absolut nimic. Cel mai bun exemplu ar fi in cazul de fata sunt cei care au facut comanda pentru un Ferrari 599 inainte ca el sa fie aratat publicului! Un pret ceva peste 300.000 euro. Deci pentru un telefon sunt destui care ar da acei bani!