Asa arata tableta iPad la inceputul anilor 2000 cand era doar un prototip al Apple

  Anul trecut avocatii companiei Samsung l-au audiat pe Jony Ive intr-un proces in care compania asiatica era acuzata de incalcarea unor brevete de inventie ale Apple pentru tableta iPad. In cadrul acestor audieri au fost prezentate cateva schite ale iPad, asa cum arata ea la inceputul anilor 2000 cand Apple inca nu era gata sa o prezinte lumii intregi. Practic tableta arata ca un MacBook mai subtire, insa in rest este aproape la fel cum o stim noi astazi, exceptie face desigur carcasa care a fost modificata pentru a permite dezvoltarea unui design mai placut.

My recollection of first seeing it is very hazy, but it was, I’m guessing, sometime between 2002 and 2004, some but it was I remember seeing this and perhaps models similar to this when we were first exploring tablet designs that ultimately became the iPad.

  Acum o asemenea tableta nu ar fi avut prea multe sanse de a intra fara probleme pe piata, dar in acea perioada cred ca ar fi avut destul de mult succes.

14 COMENTARII

  1. Incredibil cât de frumos. Acum nimeni nu mai poate acuza Apple, de faptul că nu ei au inventat tableta. Când au prezentat-o în 2010, design-ul era deja gata, doar l-au modernizat.

  2. Vai cat de tare protopip de avion a facut si Leonardo Da Vinci pe la 1400 nu mai poate nimeni sa zica el a inventat avionul….
    Prin ani 50 filmele sf cu teleporartarea,ecrane touchsreen,holograme,nu mai poate nimeni sa zica,ei au inventat totul,nu?
    Cum ramane lumea gura casca,gata frate…..Pretenasi in lumea asta sau facut milioane de prototipuri pentru orice,foarte putine au prins viata.
    Auzi la ei apple au inventat tableta,doamne mare iti e gradina,tableta era de mult inventata dragilor,doar ca la acea vreme nu exista hardwareul necesar pentru dezvoltarea ei.
    Atunci toate eau butucanoase etc,apple au facut o schita pe care au reusit sa o scoata peste 10 ani,daca eu scot acum o schita desenata in paint la un tv care se pliaza si are 1 mm grosime inseamna ca eu sunt inventatorul tv-ului pliant care cu siguranta va aparea peste 10 ani?

  3. @yoyo, aia nu e o schita, ci e un prototip realizat. Am impresia ca intreci in idiotenie si “yolo”. Probabil nici daca o vedeai functionanad nu ai fi crezut, asa ca…

  4. Da da corect la o macheta de plastic asa ii spui tu,hai ia si viseaza in anonimitatea si idiotenia ta acolo,apple a inventat totul pe pamant.

  5. Apple a inventat tot . Iubesc apple. Apple rullzz . Parerea mea este urmatoarea. Daca apple nu “inventa” tableta pana la urma altii o faceau . Tot ce au facut ei e sa vina cu un produs interesant nu stiu daca revolutionar pentru ca nu ei au inventat ei doar au modoficat si au facut sa arate mai bn. Faptul ca am vazut o schiza la un ipad care sa fim seriosi fata de alte tablete existente pe atunci modificate sunt doar marginile care nu sunt patratoase. Si julles verne a inventat submarinul . A scris o carte intreaga despre el.

  6. No home button ….asta inseamna ca era un macbook touch si rula mac os .. in 2000 cred ca ar fi rupt gura targului cu asa ceva desi nici acum nu e prea tarziu 🙂

  7. da,dragut…dar pentru Steve prioritatea a fost iphone-ul…cu toate ca ideea a plecat tot de la tableta….partea esentiala fiind touch screen-ul…cum i s-a si spus de altfel ca daca reuseste sa faca tableta v-a cuceri lumea,dar el a facut-o cu iphone-ul si apoi cu cu iPad-ul…

  8. Chestia e ca daca scoteau asa ceva in 2000 ar fi costat enorm.. si cum ei nu se limiteaza la mediocritati ar fi tras un hardware si un os sa rupa concurenta + publicitatea.. 6-7000 de dolari bucata. S-ar fi vandut cateva exemplare, ar fi fost considerat un esec, o mai dadeau apoi in bara cu inca ceva si ii pastea falimentul. Baietii si-au invatat lectia de prin ’80 cand la fel au scos niste produse cacacios de scumpe si nu mai stiau cum sa o dreaga..