Apple breveteaza noul port USB al iPhone 5, implementarea pare sigura

  De aproape doua luni de zile se zvoneste ca Apple ar urma sa implementeze in iPhone 5 un nou port USB mic, asemanator cu cel microUSB pe care UE il promoveaza. Apple a incheiat un acord cu UE prin care se obliga sa implementeze acest standard in iDevice-uri si se pare ca anul 2012 este cel in care compania va face tranzitia. Am vazut nenumarate imagini cu prototipuri ale iPhone 5 care aveau un asemenea port si pentru a face totul credibil Apple a brevetat tehnologia din spatele schimbarii importante care va veni cu iPhone 5.

A power adapter for a peripheral device such as portable electronics device is disclosed. The power adapter includes a housing that contains electrical components associated with the power adapter. The power adapter also includes a data port provided at a surface of the housing. The data port is configured to provide external power to the peripheral device.It would be desirable to remove the total number of connections made to a peripheral device so as to reduce the number of connectors and cables needed to operate the peripheral device. By reducing the number of connectors and cables, the peripheral size and the cost of the product may be decreased as well as the ease of use of the peripheral device may be improved (less cables to tote around). 

  In brevetul inregistrat companiei Apple se spune ca acest nou port contribuie la reducerea dimensiunilor dispozitivului, deci impactul obligativitatii de a schimba vechile accesorii cu altele noi va fi atenuat poate prin faptul ca noul dispozitiv va fi mai subtire si poate mai atragator. In final, Apple pare decisa sa implementeze noul port USB in iPhone-ul sau si nu cred ca o face din dorinta de a complica vietile utilizatorilor, ci din dorinta de a respecta prevederile unui pact incheiat cu UE.