Prima husa SmartCover apare pentru Google Nexus 7, Apple priveste de la distanta(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3tni-9LX7Ns[/youtube]

  Saptamana trecuta v-am spus ca tableta Google Nexus 7 are magneti incorporati si cu ajutorul unei huse poate indeplini exact aceeasi funcionalitate pe care o indeplineste husa SmartCover in combinatie cu iPad 2/3. Mai exact, folosind magnetii tableta poate fi blocata si deblocata exact ca iPad-urile companiei Apple si aici intervine o mare problema pentru producatorii de accesorii deoarece Apple a brevetat acest sistem. In clipul video de mai sus aveti prezentata prima husa “SmartCover” pentru Google Nexus 7 si observati ca o parte din design este asemanator cu cel al husei pentru iPad, iar functionalitatea este aproape identica.

  Functionalitatea gandita de Apple pentru tabletele sale este extrem de utila si desigur ca ea trebuia sa fie preluata de companiile competitoare(desi exista deja pentru telefoane mobile), insa ramane de vazut daca Apple va decide sa o apere sau nu. In acest caz Google se protejeaza punand producatorii de accesorii in fata “tunurilor” companiei Apple, acestia din urma putand fi dati in judecata pentru incalcarea brevetelor companiei din Cupertino, lucru care se va intampla  probabil in viitorul apropiat.

6 COMENTARII

  1. Zaone ai cumva idee cand as putea achizitiona un nexus 7 in Romania? Ma intereseaza o tableta destul de buna si nu sunt dispus sa dau 20+ milioane pe un Ipad si mi se pare ca nexus 7 ar fi alegerea potrivita.

  2. In timp ce ma uitam la video radeam singur ca postu. Astia nu au cum sa fie acuzati ca au copiat ceva de la Apple. In primul rand calitatea acelei huse e de tot rahatu. Cel putin la a doua husa a incercat sa ne arate cum sta in “picioare” dar saraca nu reusea si tot dadea sa cada. In al doilea rand, functia de deblocare automata a ecranului nu este ca cea implementata de Apple huselor sale. Se vede clar in video ca dupa ce deschide husa tot trebuie sa deblocheze manual ecranul in timp ce la iPad nu este cazul. Mie unu, sa fiu in locul celui care a facut acest video, mi-ar fi fost rusine sa prezint o asemenea husa ca pe un smart cover.