iPhone 5 – un “mare” succes sau inceputul sfarsitului?

  Titlul articolului este mai mult sau mai putin inspirat dintr-un comentariu al unui utilizator si cred ca merita explicata putin situatia in care se regaseste Apple, dar si cea in care se regasesc utilizatorii in momentul de fata. Pana acum au aparut pe internet diverse zvonuri ce au in prim-plan noul iPhone 5 care ar urma sa fie lansat in toamna pe piata, majoritatea dintre ele sustinand ideea lansarii unui iPhone mai inalt care: ar avea un ecran de 4 inch, ar fi mai subtire, ar avea o carcasa facuta din aluminiu si sticla, ar avea un port conector nou de 19 pini, ar avea portul audio mutat la baza si ar avea camera FaceTime repozitionata in mijlocul ecranului.

  Daca toate aceste informatii sunt adevarate, atunci noul iPhone 5 va merita fara discutie cumparat, desi multi spun ca design-ul ar urma sa fie atat de groaznic incat nici nu ar merita luat in considerare. Afirmatiile acestea ma fac sa imi reamintesc perioada mai – iunie a anului 2010 cand Gizmodo prezenta iPhone 4 lumii intregi si hoarde de posesori de terminale iPhone afirmau cu tarie ca dispozitivul este urat, design-ul nu este al Apple, iar in final au ajuns sa il cumpere. Atunci, ca si acum, afirmatiile se bazeaza pe imagini blurate, concepte mai mult sau mai putin exacte si zvonuri cu informatii incomplete, iar deocamdata nimeni nu este capabil sa spuna sigur ca va cumpara iPhone 5 sau nu pentru ca nu stie cum arata. Convingerea ca iPhone-ul va fi urat si ca el va arata ca o “telecomanda” trebuie uitata pentru ca atunci cand il vei tine in mana vei observa ca acei 10mm adaugati la inaltime sunt nesemnificativi, dar ecranul de 4 inch va conta mult.

  Revenind la titlul, iPhone 5 se anunta a fi un mare succes, dar nu va fi inceputul sfarsitului pentru Apple, asa cum nici iPhone 4S nu a afectat in vreun fel vanzarile sau imaginea companiei. iPhone-ul este un produs iubit de masele de oameni din lumea intreaga, iPhone-ul va fi cumparat in masa indiferent daca are 4 inch sau 3.5, iPhone-ul va fi la fel de popular indiferent cum va arata si asta pentru ca Apple stie sa ofere oamenilor exact cat au nevoie pentru a scoate banii din buzunare. Consider ca iPhone 5 va intrece in vanzari iPhone 4 si iPhone 4S, iar lansarea sa va creste si mai mult popularitatea companiei Apple, insa asta numai daca el va avea tot ceea ce s-a prezentat pana acum. Daca Apple va lansa un nou iPhone 4S, atunci probabil nu vom asista la recorduri de vanzari, insa nici nu vom asista la o cadere a companiei Apple.